2020/12/10

Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba (Szállj a dallal! 1.)

Sziasztok! A mai bejegyzésemben ismét egy recenziós könyvről hozok nektek értékelést, mely nem más, mint Rácz-Stefán Tibor Mikrofonpróba című könyve, ami a Szállj a dallal! duológia első része. Hálás köszönet a példányért a Könyvmolyképző Kiadónak, nagyon örültem a lehetőségnek, hogy elolvashattam és köszönöm a bizalmat és a kedvességet is.

ADATOK
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 368
Borító: KARTONÁLT
Súly: 420 gr
ISBN: 9789634571537
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Árukód: 2706644 / 1169262
Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK

FÜLSZÖVEGE
Hanna, ​a magányos könyvmoly tragédiaként éli meg, amikor a tanár bátyjával egy vidéki kollégiumba költöznek. Ám ott két fiú is megdobogtatja a szívét.

Lehet-e választani álmaid pasija és életed legnagyobb meglepetése között?

Mátét a zene éltette, de egy szörnyű eset miatt vége mindennek. A fiú keserűségében másokat sebez, de amikor megismeri Hannát, a szócsatáik közben elfeledett érzések ragadják magukkal.

Bunkó srácból is lehet álompasi?

Dávid és Áron túléltek egy iskolai lövöldözést, és már két éve együtt vannak. A problémáik viszont egyre égetőbben törnek a felszínre, miközben elkeseredetten próbálják a kapcsolatukat egyben tartani.

Az első szerelem tényleg az utolsó marad?

A kínai származású Xiara egyetlen menedéke a tánc, ahol mindig békére lel a szülei vagy éppen a társai meggondolatlan szavai elől.

De vajon képes lesz valaha elfogadni önmagát?

Az öt barát összefogva, egymást támogatva küzd a démonaival, és összefognak, amikor szeretett kollégiumukat a bezárás fenyegeti.

Van egy pont, amikor a zene lehet az egyetlen megoldás…


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Nagyon tetszik! Szerintem tökéletesen passzol a könyvhöz és a történet hangulatához, úgy gondolom, hogy jobbat nehezen lehetett volna kitalálni. Imádom! 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL, SZEREPLŐKRŐL:

Ez a könyv MINDEN!!! Atyavilág, mindenre számítottam, csak erre nem. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ez a könyv ekkora kedvenc lesz és ennyire le fog kötni. Azt hittem, hogy nem lesz jobb az Élni akarok!-nál, ami a tavalyi év egyik kedvence lett nálam, de mégis lekörözte. Ez a történet úgy csillagos ötös, ahogy van.

Igazából minden megvan benne, ami egy szuper sztorihoz kell: szerelem, iszonyatosan szoros baráti kötelék (imádtam ezt az ötöst), csalódások, izgalom és hétköznapi problémák ééés KÖNYVMOLYSÁG! Ha hiszitek, ha nem, Hanna az egyik kedvenc karakteremmé nőtte ki magát azzal, hogy ennyire szeret olvasni és blogot is vezet! Iszonyatosan imádtam azt a sok könyves utalást és a regények említését! (Csontváros, Silber, Rubinvörös, Neked adom a napot -hogy most csak egy párat megemlítsek) A könyvben a blogolás is sokszor említve volt, imádtam ezeket a részeket olvasni és igazán magamra tudtam ismerni Hanna olvasás-imádatában! Úgyhogy ez a könyvmoly szál nálam alapból hatalmas pluszpont.



Minden szereplő boldognak szeretne mutatkozni, azonban belülről sokszor felemészti őket a fájdalom. Áronnak és Dávidnak a társadalommal kell megbirkóznia, ugyanis kapcsolatuk miatt nagyon sokan elítélik őket. Xiarának szintén a társadalom jelent problémát, hiszen kínai származása miatt őt is kirekesztik és csúfolják. Máté édesanyja miatt vált azzá, aki lett, ő az, aki azt is elvette tőle, ami éltette. Hanna pedig szülei halálát próbálja kicsit felejteni, hogy ha nem is ugyanolyan, de legalább hasonló élete lehessen, mint amilyen régen volt.

Mind az öten ugyanabba az iskolába járnak és ugyanabban a kollégiumban laknak. Hanna, aki most költözött a városba nagyon hamar beilleszkedik és igaz barátokra lel, azonban a kollégiumi élet sem csupa játék és mese: kiderül, hogy pénzszűke miatt a kollégiumnak lehet, hogy be kell zárnia hétvégére. Azonban nekik, ötüknek ez az otthonuk és nincs hová menniük, így ki kell találniuk valamit. Hanna ötlete, hogy vegyenek részt egy tehetségkutatón, aminek már elég a városi fordulóját megnyerni ahhoz, hogy elegendő pénzt kapjanak a kolesz nyitvatartásához...

Vajon sikerül még ezzel is megbirkózniuk amellett a sok dolog, sérelem, csalódás mellett, ami nap mint nap éri őket? Rátalál Hanna az igaz szerelemre? Megmarad Dávid és Áron kapcsolata? Elfogadják Xiarát? Mátéból is válhat jobb ember?

OLVASD EL a regényt és mindenre választ kapsz!

Először úgy tekintettem a könyvre, mint egy sima, hétköznapi olvasmányra, azonban az elolvasása után sokkal több lett a számomra.

 


"Hobbi nélkül létezni? Na még mit nem! Hanna imád blogolni, azt pedig külön élményként éli meg, hogy a könyvekről írva népszerűsítheti az olvasást is. De nem csak ezért szereti, hogy bloggerina lehet. Imád olvasni, elveszni egy történetben, de csak akkor tud igazán lezárni magában egy regényt, ha megírja róla a véleményét."


ÉRTÉKELÉSEM: 5/5***    - nem véletlen olvastam el három nap alatt.


IDE KATTINTVA MOST 26% KEDVEZMÉNNYEL MEGRENDELHETED A REGÉNYT, HA SIKERÜLT FELKELTENEM AZ ÉRDEKLŐDÉSEDET!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése