2020/07/22

Holly Miller: Álmomban már szerettelek (előolvasás)

Sziasztok! A mai bejegyzésemben egy olyan könyvről fogok írni, amit az Álomgyár kiadó küldött el nekem, lehetőséget adva arra, hogy előolvassam. Ezt innen is szeretném megköszönni, egyáltalán nem bántam meg, hogy kézbe vettem ezt a könyvet!
Az Álmomban már szerettelek július 27-én fog megjelenni Magyarországon az Álomgyár kiadó gondozásában, jelenleg ez a könyv előjegyezhető.

ADATOK
ISBN: 9786156067449
Terjedelem: 320
Év: 2020

FÜLSZÖVEGE
Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.
Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.
Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?
Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?
A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Először totál értetlenül néztem a borítóra, hogy miért van rajta egy fűzfa, azonban emellett rögtön kíváncsivá is tett ez a fa. Vajon hogyan fog a történethez kapcsolódni?
Ahogy ez kiderült, rögtön beleszerettem a borítóba. Természetesen már a kézhezvételtől fogva imádtam és gyönyörködtem benne, de ahogy a fa értelmet nyert, még jobban beleszerettem. És a cím mellett köröző madarak... Ritkán látni olyan borítót, ami ennyire átadja egy könyv történetét és hangulatát. 
5/5


VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL
Az utóbbi időben több romantikus könyvet is olvastam és mindig beleesek egy-egy könyv elolvasása után abba a hitbe, hogy a következő már nem fog tudni újat mutatni és meglepni. Ennél a könyvnél azonban különösen felfigyeltem arra, hogy ez a nyár legjobban várt könyve. Ahogy befejeztem az előző olvasmányomat, rögtön belevetettem magam ebbe és meg kell mondjam az őszintét, az első oldalakon beleszerettem a stílusba és a történetbe. Callie egy hatalmas természetbarát, rajong mindenért, ami valamilyen úton-módon kapcsolódik a Földünk természetéhez. Szeretne utazni, világot látni és különleges, védett fajokat megcsodálni. Egyik barátnőjével, Dot-tal egy jól menő kávéházat is vezet. De nem képes szabadulni a gondolattól, hogy egy számára nagyon fontos ember, egy hihetetlenül jó barátnője meghalt. Vele szemben ott van Joel, egy kívülről talán teljesen átlagosnak tűnő férfi (na persze a külseje mellett nem mehetünk el szó nélkül), aki azonban belülről egy súlyos titkot rejteget. Gyerekkora óta megálmodja, hogy szeretteivel mik fognak történni: édesanyja rákját, barátja súlyos megsebesülését, érdekes és titkos családi történéseket... Ezekről az álmokról azonban senki sem tud, ugyanis senkinek nem meri elmondani, mert azt hiszi, senki nem hinne neki. Munkáját is otthagyta egy múltban elkövetett végzetes baklövés miatt, így napjaival sem tud igazán mit kezdeni.

Callie-ék kávéházában egyszer csak feltűnik Joel és rögtön beleszeret a lányba, amit persze nem mer bevallani magának, mert tudja, hogy az mit jelenthet. Egész nap rajta gondolkodik és nem is képes kiverni őt a fejéből, ezért is megy el onnantól fogva minden egyes álló nap a kávéházba. Természetesen Callie is totál beleesik a fiúba, de mindketten azt gondolják, hogy a másik semmilyen érzést nem táplál irántuk, ezért félnek ezeket az érzéseket mindketten kimutatni.

Nemsokára azonban Callie és Joel szomszédok lesznek, így elkerülhetetlen lesz a gyakoribb találkozás, végül pedig össze is jönnek és egyre több időt töltenek egymással. Joel fél, retteg attól, hogy szerelmes. Fél, mert tudja, hogy bármelyik este megláthat egy álmot a lányról, és az lehet jó és rossz is. 

Végül egy nap úgy döntenek, hogy összeköltöznek Joel házában és innen elkerülhetetlenné válik annak a bizonyos álomnak a beteljesülése. Egyik éjszaka meg is történik, Joel a lehető legrosszabb álmot látja meg a lányról.



Callie-nek esze ágában sincs tudni a teljes álmot: gondtalan életet akar élni Joel-lel együtt. Azonban Joel -miután már tudja a kapcsolatuk végét az álom miatt- már nem képes ugyanúgy tekinteni erre a kapcsolatra, el akarja engedni a lányt, hogy mindkettőjüknek könnyebb legyen. Azt akarja, hogy elmenjen, világot lásson és egy olyan kapcsolatban élje le az életét, melyben tud igazán, önfeledten boldog lenni.

De vajon jól döntött-e? Ezzel segített magának, vagy a lánynak? Esetleg mindkettőjük élete csak még jobban romba dőlt?
Te mit tennél, ha előre látnád egy álom miatt a kapcsolatod végét, és tudnád, hogy az a vég minden, csak nem jó? 

A sztori előrehaladtával egyre jobban kezdtem félni, féltem, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége. Összességében azt kell mondjam, hogy a történetnek nem lett rossz vége. Szomorú, de nem rossz. És tipikusan olyan, amit napokig nem versz ki a fejedből. Mert rengeteg történés, minden szereplő, egy csomó gondolat megragad benned és csak úgy gondolkodsz rajtuk. És talán azon is, hogy mi lett volna, ha...

A történet vége szinte minden szereplő számára boldog. Az évek alatt sokan házasságot kötöttek és gyerekek is születtek. Mintha egy igaz történet lenne megörökítve a lapokon. Szerelem, boldogság, csalódás és düh. Akárcsak az életben, annyira valós az egész.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

És végül pár szót a szereplőkről:
Callie-ben egy hihetetlenül segítőkész lányt ismertem meg, ő az, aki biztatja Joelt is, hogy legyen elég bátor és nézzen szembe a félelmeivel. A lány mellett Joelt is megkedveltem természetesen, mindketten nagyon jól felépített karakterek voltak, élvezet volt róluk olvasni. Rengeteg vicces jelenetet is köszönhetünk nekik, azok mellett pedig sok-sok kalandot, melyek leírásának olvasása közben egy kicsit mi, olvasók is úgy érezhettük, hogy velük éljük át a kalandokat. Kettejük kapcsolata az az igaz szerelem, amire mindenki vágyik. Csak a vége ne lenne olyan, amilyen.



A főszereplők mellett kimondottan sok mellékszereplő jelenik meg, akiket először kicsit zavarónak is találtam, annyian voltak, de végül teljesen megszoktam mindenkit, megjegyeztem az összes nevet és sokakat közülük meg is kedveltem. Nem minden történet büszkélkedhet ennyi klassz mellékszereplővel. Közülük néhányan egészen főszereplőkké nőtték ki magukat a történet végére.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÉRTÉKELÉSEM: 5/5 csillag -örülök, hogy a nyár legjobban várt könyve engem is ennyire megfogott.
Ha azt hiszed ez egy átlagos romantikus regény lesz, ne hallgass a megérzéseidre! Attól függetlenül, hogy jó hosszú, egy percig sem válik unalmassá és pont amikor az olvasó már tenné le este a könyvet, jön egy hatalmas csavar, ami esetleg mindent megváltoztat a történetben.


HA MEGTETSZETT AZ ÉRTÉKELÉSEM ÉS SIKERÜLT FELKELTENEM A FIGYELMEDET, IDE KATTINTVA MOST 25%-KAL ELŐJEGYZHETED!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése