2022/01/22

James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány (recenzió)

 Sziasztok! A mai bejegyzésemben James Norbury könyvét fogom bemutatni Nektek. A Nagy Panda és Kicsi Sárkány c. művet nagyon sok más bloggernél és bookstagrammernél láttam, ezért eldöntöttem, hogy én is adok neki egy esélyt. Szerencsére nekem sem okozott csalódást.

Köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!


ADATOK
Kiadó: 21. Század Kiadó
Oldalak száma:160
Borító: KEMÉNYTÁBLA
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2021
Illusztráció: SZÍNES RAJZOK
Fordító: Laik Eszter
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED!


FÜLSZÖVEG

Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált.
– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?
– Az útitárs – mondta kis sárkány.
Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.
Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.
Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.
A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat.


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Már a képeket látva felkeltette a figyelmemet, azonban élőben még sokkal gyönyörűbb. Az egész borító meseszép úgy, ahogy van. Több ilyen kiadás kéne a könyvekből, annyira szépen mutat a polcon is! :)

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

"–Mi a fontosabb? –kérdezte Nagy Panda –, az út vagy a cél?
–A társ az úton –felelte Kicsi Sárkány. "

Az egész könyv elolvasható néhány perc alatt, azonban engem az elolvasása után is foglalkoztatott még ez a könyv. Nem elég néhány perc arra, hogy igazán fel is fogjuk és át is gondoljuk a könyvben leírtakat.

Nagy Panda és Kicsi Sárkány a kötet elején találkoznak, és utána együtt barangolnak hosszú hónapokon, évszakokon keresztül. Segítenek egymásnak, motiválják egymást, teát isznak.
Mert ugye ahogy Kicsi Sárkány mondaná: "Amikor teázol... csak teázz."

Ez a könyv teljes mértékben megnyugtat és segít. Nagy Panda sok-sok okossággal és bölcs tanáccsal látja el a Kicsi Sárkányt, aki a könyv vége felé már máshogy látja a világot.

Soha nem olvastam még ilyen stílusban megírt könyvet, de az biztos, hogy ezután fogok. Minden oldal egy csodával ért fel, hiszen minden oldalon olyan párbeszédet, idézetet, bölcseletet olvashatunk, amik segítenek nekünk és motiválnak bennünket minden nap, elég, ha csak rágondolunk.

Az biztos, hogy ezt nem most olvastam utoljára. Nagyon jó néha beleolvasni, lapozgatni, feltöltődni vele. Nagy Panda és Kicsi Sárkány történetét mindenkinek csak ajánlani tudom.

(saját kép)


"– Mi lesz, ha olyanokkal találkozom, akik nem kedvelnek engem, vagy azt, amit csinálok? – kérdezte Kicsi Sárkány.
– Muszáj továbbmenned az utadon. Inkább őket veszítsd el, mint önmagad."

"Minden döntés, amit hozol az úton,
elmozdít onnan, ahol vagy."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése