2022/05/09

Stella Albright: Búcsúszimfónia #2 (Miután visszajöttél) - recenzió

 Sziasztok! A mai bejegyzésemben egy olyan könyvről írok nektek, mely majd csak június 22-én fog megjelenni. Ez nem más, mint a Búcsúszimfónia második része, mely ugyanúgy elnyerte a tetszésemet, mint az első rész.
Remélem, sikerül kedvet csinálnom nektek ahhoz, hogy elolvassátok ezt a csodálatos duológiát! Köszönet a példányért az írónőnek és a kiadónak!

ADATOK

Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ
Oldalak száma: 352
Borító: PUHATÁBLÁS
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Sorozat: BÚCSÚSZIMFÓNIA-DUETT

JEGYEZD ELŐ IDE KATTINTVA


FÜLSZÖVEGE 

Egy ​élet megváltoztathatja a világot
Tíz év telt el azóta, hogy Harmony utoljára látta egykori rockzenész édesapját, akinek hirtelen felbukkanása a feje tetejére állítja a lány életét. Harmony úgy dönt, hogy az amerikai kisvárosból, ahová nagyszülei vitték, visszatér Párizsba, hogy feltegye apjának a kérdéseket, melyek régóta gyötrik. Amikor a titkok feltárulnak, minden, amit Harmony valaha is hitt és tudott a múltról, végérvényesen megváltozik.
Van megbocsátás egy apa számára, akit felőrölt élete szerelmének elvesztése? Létezik újrakezdés, miután már rég feladtuk? Amíg Harmony próbálja megérteni a kapcsolatát az apjával, mi lesz szerelmével, Haydennel? Vajon kettejük kapcsolata elég erős ahhoz, hogy sorsuk örök időkre összefonódjon, vagy végleg elszakadnak egymástól?


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:

Akárcsak az első rész borítója, ez is meseszép, sőt, szerintem még szebb. Ez az egyik kedvenc borítóm a rengeteg könyv közül, amit ismerek, és ez nagy szó. 5/5***

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

A Miután visszajöttél ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Harmony Párizsba utazik édesapjával, aki sok év után visszatér hozzá, azt remélve, hogy ott tudják folytatni, ahol abbahagyták, még mielőtt megtörtént a végzetes baleset. Harmony azonban egyáltalán nem szeretne vele menni, úgy érzi, nem ismeri már az apját, és nem is szeretne vele több időt eltölteni. Haragszik rá, mert tudja, nincs mentség arra, amit csinált. 
Ráadásul Harmony szerelme, Hayden szakít vele, mielőtt elutazik, ezzel romba döntve a lány életét és elképzeléseit a jövőre nézve. Harmony azt hitte, Hayden segítségével újra magára talált és megtalálta a békét,  azonban a fiú mindent tönkretesz végül.

Harmony Párizsban először idegenkedik attól, hogy édesapjával töltse az idejét, ezért megismerkedik egy rossz társasággal, ahonnan végül az apja menti ki. Ezután kezd Harmony érdeklődni a múltjáról és arról, hogy mi is történt tíz évvel ezelőtt. Kettejük kapcsolata nem indul zökkenőmentesen, azonban sok beszélgetés után összemelegednek és képesek egymással normálisan kommunikálni. Harmony kezdi azt érezni, visszakapta az apját.
Egyre több mindent tudhatunk meg arról, hogy is zajlott a baleset napja, illetve megismerjük a lány múltját is.

Harmony azt hiszi, Párizsban képes elfelejteni Haydent, azonban a fiú mindig visszakúszik a gondolatai közé, és ez nagyon fáj neki. Tudja, hogy szüksége van a fiúra, mégis úgy érzi, megbocsáthatatlan, amit tett és mondott.



Karácsonykor aztán Hayden visszatér, és mindent elmond, amit addig nem tett meg. Elmondja a lánynak az igazat, a valódi érzéseit. Harmony össze van zavarodva: higgyen a fiúnak, vagy ne engedje meg mégegyszer, hogy összetörje a szívét? Megéri kockáztatni, ha a boldogsága a tét?

HIHETETLEN volt ez a könyv. Nem is csak ez a könyv, sokkal inkább a teljes duológia. Rég olvastam már ennyire érzelmes sorozatot, ami így fájt volna. Mert ez fájt, de piszkosul.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire imádni fogom ezeket a könyveket, pedig így lett, hiszen tényleg minden megvan bennük, ami egy tökéletes könyvhöz kell. 
Megjelenik benne a zene szeretete, a családi kapcsolatok fontossága, a szerelem érzelmek, csalódások, öröm, bánat.
Egy élmény volt elolvasni ezt a duológiát, tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, de készüljetek fel: biztosan össze fog törni a szívetek olvasás közben. 

ÉRTÉKELÉSEM: 5/4,5 csillag (azért kapott végül fél csillag levonást, mert a könyv közepe felé volt néhány -számomra- túlírt rész, amik nélkül is teljesen tökéletes lett volna a könyv. Ettől függetlenül mégis egy letehetetlen olvasmány volt, nem véletlen, hogy két nap alatt elolvastam)


 "A boldogságot igazán te teremted meg magadnak, és el kell menned érte, olykor küzdeni a maradásáért, amikor itt az ideje. De mindig marad valami fontos, amiért érdemes élni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése