2021/03/19

Guillaume Musso: Egy párizsi apartman (recenzió)

Sziasztok! A mai bejegyzés ismét egy Musso könyvről fog szólni. Ez a könyv nem más, mint az Egy párizsi apartman, ami a legújabb magyarra fordított műve az írónak. Nagyon köszönöm a lehetőséget a kiadónak!

ADATOK

Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 352
Borító: KARTONÁLT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2021
Fordító: Sárközy Éva
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED

FÜLSZÖVEGE

Párizs, egy zöldellő fasor végén megbúvó műteremlakás.

Madeline azért bérelte ki, hogy félrevonuljon, és kipihenje magát. Egy félreértés miatt azonban a fiatal londoni rendőrnő mellé betoppan Gaspard, az emberkerülő író az Egyesült Államokból, aki magányt keres az íráshoz. Nincs más választásuk, mint néhány napig osztozni a lakáson.

A műhelyt még mindig áthatja korábbi tulajdonosa, a híres festő, Sean Lorenz színek és fények iránti szenvedélye. A művész, aki képtelen volt talpra állni, miután a kisfiát meggyilkolták, egy éve halt meg, három festményt hagyva maga után, amelyeknek nyoma veszett. A festő páratlan tehetsége és tragikus sorsa nem hagyja nyugodni Madeline-t és Gaspard-t, akik közösen erednek a remekművek nyomába.

Ahhoz azonban, hogy megfejtsék Sean Lorenz valódi titkát, saját démonaikkal kell megküzdeniük egy drámai nyomozás során, amely örökre megváltoztatja az életüket.


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:

Szokás szerint ennek a Musso könyvnek a borítóját is nagyon szeretem. Véleményem szerint a borító és a cím is figyelemfelkeltő. 5/5*

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

A történet főszereplői Madeline és Gaspard, akik az ünnepek közeledtével mindketten Párizsba utaznak, ráadásul egy félreértés miatt ugyanabban a házban kénytelenek megszállni. Eleinte egyikük sem szeretné ezt mindketten arra törekednek, hogy elmehessenek egy másik apartmanba, azonban kis idő elteltével mégis minden a régiben marad.

Az apartman, ahol megszállnak, Sean Lorenz, a híres festő tulajdona volt halála előtt. A hely tele van a festő műveivel és mindegyik teljesen elvarázsolja Madeline-t és Gaspard-t. 

(saját kép)

A történet ott kezd el beindulni, ahol kiderül, hogy Sean Lorenz a halála előtt még festett három képet, amiknek kilétét azonban teljes homály fedi és senki nem tud róluk semmit. A két főszereplő azonban elhatározza, hogy megtalálják őket, így egy izgalmas nyomozás veszi kezdetét, melybe felkavaró múltbéli események is vegyülnek. De nem csak Sean festményein van a hangsúly, hanem a festő meggyilkolt gyermekén is. Madeline és Gaspard a különböző nyomokat követve igyekeznek minden apró részletet kideríteni, mellyel közelebb kerülhetnek az igazsághoz...És az igazság végül egyáltalán nem az, amit eleinte gondolnak.

Egyszerűen hihetetlen, hogy Musso mennyire ért a jó krimikhez. Minden fejezet letehetetlen, csavaros, a történet pedig nagyon olvasmányos. A fejezeteken belül is vannak "kisebb" fejezetek, ezek MINDIG a legizgalmasabb helyeken értek véget. Sok szereplőt megismerünk, gyanúsítgatunk, próbáljuk a szereplők helyett kitalálni, hogy mi a következő lépés, azonban az író mindig meglep minket valamivel, ami után csak leesett állal nézünk magunk elé. A történet végén el sem hittem, mennyire meg lettem vezetve.

A könyv végül azért kap tőlem csak 4,5 csillagot, mert a legeleje kicsit lassan indult be a számomra. Ettől függetlenül ne féljetek belevágni, mert ahogy beindul, letehetetlen lesz!

Nagyon örülök, hogy kézbe vettem ezt a regényt, hiszen így egy újabb élménnyel gazdagodhattam. Kíváncsian várom az író következő regényeit.

ÉRTÉKELÉSEM: 5/4,5 csillag


"Gaspard-nak Hemingway mondása jutott eszébe: Életünk legfontosabb válaszútjai nincsenek kitáblázva."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése