2021/12/12

Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot! (recenzió)

Sziasztok! A mai bejegyzésem egy igazán ünnepi hangulatú könyvről fog szólni, mely nem más, mint az Éld át a pillanatot!
Ezt a könyvet a Könyvmolyképző Kiadó küldte el nekem elolvasásra, amit innen is nagyon köszönök! Fogadjátok sok szeretettel ezt a bejegyzést!


ADATOK

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: Romantikus
Oldalszám: 272 oldal
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2020
Sorozat: Vörös pöttyös könyvek sorozat
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED

FÜLSZÖVEG

Egy ​dedikálás, ami megváltoztatja az egész életed!
Panka mindig is tudta, hogy csak saját magára számíthat.
A tizenhét éves lány nevelőszülőknél él, emellett egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabály szerint éli az életét: senkit nem enged igazán közel magához, mert túl sokszor törték már össze a szívét.
Bastien hiába híres író, az ő élete is csak kívülről tökéletes.
A tizenkilenc éves, francia srác egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy íróként is bizonyítson.
Bastien a kétségbeesését és a haragját másokon vezeti le, a budapesti dedikálásán viszont emberére akad: Panka az egyetlen, aki felveszi vele szemben a kesztyűt.
Egyre jobban izzik a levegő Panka és Bastien között, az idő viszont ketyeg, a fiú ugyanis hamarosan elhagyja az országot. A szerelmüket már csak egy karácsonyi csoda válthatja valóra?

Az év legédesebb és legromantikusabb karácsonyi története, ami boldogsággal tölti meg a szíved. Mélyedj el benne!


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:

Tudom, sokan nem fognak most egyetérteni velem, de nekem ez a borító nagyon tetszik. Megmondom őszintén, hogy ez volt az első dolog, ami felkeltette a figyelmemet a könyvvel kapcsolatban, és csak utána néztem rá a fülszövegre is.
Lehet, hogy sokaknak csicsás, de szerintem nagyon szép és figyelemfelkeltő, és igazi, téli hangulatot áraszt magából. 
5/5*

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

Már az első oldalakon magával ragadott a történet. Panka, a tizenhét éves lány nevelőszülőknél él és nem képes megnyílni senkinek. Fél barátkozni, hiszen múltbéli traumák, események miatt attól tart, bármikor összetörhet a szíve és senki nem tudja megtartani az ígéretét. A könyvek világába menekül, diákmunkásként egy híres könyvesboltban dolgozik, ahol legalább elfogadják őt.

Bastien egy tizenkilenc éves, igazán népszerű író, akinek sikersorozata a Kristálypalota. Egy dedikálás alkalmával érkezik Karácsony előtt egy nappal Budapestre, hogy az Ambrózia Kiadóban találkozzon rajongóival.
Egy balul elsült fuvar miatt azonban a fiút teljesen máshol teszi ki a taxi, így Pankára hárul a feladat, hogy az író elé menjen és együtt eljussanak a könyvesboltba, ahol a dedikálás lesz...

Már az első párbeszédeknél éreztem, hogy kettejük között izzik a levegő, nagyon jó megnyilvánulásaik voltak, amiken hol jókat nevettem, hol pedig elszomorodtam. Mindketten küzdenek a saját démonaikkal, ugyanis egyikük múltja sem egy leányálom. Bastien is múltbéli események miatt lett olyan, amilyen, és nagyon nehezen tud erről akár egy kicsit is megfeledkezni. 

A párbeszédek hol viccesek, hol pedig nagyon komolyak voltak, azonban én végig éreztem a köztük lévő romantikát.

Bastien azonban egy hirtelen ötlete miatt a dedikálás estéjén mindent elrontott, amit ők aznap építgettek maguk között. Panka úgy érzi soha nem lesz képes megbocsátani neki, ezért igyekszik a fiút teljesen elfelejteni.

Az élet azonban sokszor kiszámíthatatlan, és lehet, hogy a sors mégis neki szánta Bastient...

(saját kép)

Imádtam a könyv minden oldalát! Azt, hogy a főszereplő könyvmoly, ismert könyvekért rajong, könyvesboltban dolgozik. Azt is, ahogyan megismerkednek Bastiennel, ahogyan izzik köztük a levegő. A Karácsonyi hangulatot. A mély témákat, amiket érint. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy gyors, letehetetlen karácsonyi olvasmányra vágyik!

ÉRTÉKELÉSEM: 5/4.5 - A végén annyira olvastam volna még róluk! Kicsit lezáratlannak éreztem, de ettől függetlenül hatalmas élmény volt. Köszönöm!


"– Ne ígérj felelőtlenül! Az ígéreteknek hatalma van, és ha megszeged őket, azzal megsebzel.
– Szeretnék a barátod lenni – vág bele Bastien újra, aztán megrázza a fejét, és mohón bámul rám. – Szeretnék több lenni. Szeretném, ha esélyt adnál."

"Bármennyire is nehéznek ígérkezik ez a nap, egy könyvesboltba mindig élmény belépni, különösen úgy, hogy a kinti fogvacogtató hideget idebent nyárias meleg váltja fel."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése