2021/07/25

Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban (recenzió)

 Sziasztok! A mai bejegyzésemben egy Borsa Brown könyvről fogok írni, mely nem más, mint a Légy(ott) Isztambulban. Ez a könyv az utóbbi időben nagyon felkapott, ezért is voltam kíváncsi rá, nekem mi lesz a véleményem róla.

ADATOK
Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ
Oldalak száma: 389
Borító: PUHATÁBLÁS
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2021
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED!


FÜLSZÖVEGE

Baklavám. Csókom. Vágyam.

Fanni elvált nőként, két gyermekével él Budapesten. Próbál talpra állni a csalódás után, de volt férje nem könnyíti meg az életét. A múlton mereng, miközben a kezébe akad egy régi levél, és benne egy fogadalom, amelyet élete első szerelmével, Ramizzal, a török fiúval tettek egymásnak.
"Megfogadjuk, hogy pontosan húsz év múlva találkozunk Isztambulban, a kék mecset előtt, amennyiben boldogtalanok vagyunk!"
A nő merész tettre szánja el magát: a barátnőjével Törökországba repül, hogy ott lehessen a találkozón, ám nem minden úgy alakul, ahogy tervezik. A helyzetet egy titokzatos isztambuli férfi bonyolítja, aki egy baleset folytán közelebb kerül Fannihoz.

Isztambul

Szenvedély

Humor

Múlt és jelen

Tudtad, hogy a baklava csak íz? Olyan, mint a csók. Vágyat gerjeszt arra, hogy az ember még jobban akarja, és többet kérjen belőle. Megkóstolja többféleképpen... Minden módon. A baklava csak íz. Csak csók.


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Maga a borító nagyon szép, jól van megtervezve, viszont nekem nagyon szúrja a szemem, hogy a főszereplő lány mennyire fiatal rajta, hiszen Fanni már nem huszonéves. 5/4 csillag


VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

Első könyvem volt az írónőtől, de biztosra mondhatom, hogy nem az utolsó. Mint azt már feljebb említettem, az utóbbi időben igen nagy népszerűségnek örvendett ez a könyv, ezért kicsit féltem is tőle, hogy mi lesz, ha pont emiatt fog nekem csalódást okozni, de szerencsére ez nagyon nem így lett.

Fanni, az elvált, kétgyermekes felnőtt nő a padláson keresgélve rátalál egy 20 évvel ezelőtti fogadalomra, melyet Ramizzal, az akkori szerelmével tettek Isztambulban. A fogadalom mindössze egy papírra vetett szöveg, mely szerint 20 év múlva, amennyiben boldogtalanok, találkoznak Isztambulban. Fanni először jót nevet ezen, majd végül Nórával, a legjobb barátnőjével elutaznak.

Már rögtön az utazásuk elején betérnek egy étkezőbe, ahol megismerik Zidant, a jóképű isztambuli férfit. Fanni természetesen teljesen beleszeret, ezért is sajnálja rögtön az étkezőből kilépve, hogy soha többé nem fogja látni őt, hiszen Isztambulról beszélünk.

Séta közben egyszer azonban mezítláb belelép egy hatalmas szögbe, így Zidant újra az útjába sodorja a sors. Vajon képesek ellenállni egymásnak? Tudják, hogy ez a "kaland" csupán néhány nap hosszúságú, mégsem próbálják meg távol tartani magukat egymástól.

Na de mi lesz így a Ramizzal „megbeszélt” találkozóval...?


(saját kép)
A szereplők egyszerűen zseniálisak voltak! Fanni, Zidan és Nóra is nagyon közel kerültek hozzám, imádtam róluk olvasni. Gáborról viszont inkább ne is beszéljünk, minden mondata kihozott a sodromból. És sajnos ilyen emberek, mint Gábor, a valóságban is sokan vannak...

Minden szereplő emberi, valós volt, ezt nagyon szerettem.

A történet végig fenntartja az érdeklődést, a fejezetek pedig nem hosszúak, ezért jól lehet vele haladni. Nem voltak túlírt részek és szerintem minden pont a megfelelő időben történt, nem volt semmi elsietve.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy könnyed, de mégis letehetetlen, romantikus történetre vágyik!


ÉRTÉKELÉSEM: 5/5* 


"– Tudja, minden repülésnél kisorsol a személyzet egy utast, akit megvendégelünk egy pohár pezsgővel. Ma a hölgy jött ki. – Rám néz, majd a dekoltázsomba bámulva egészíti ki magát: – Meg be."

"– Azt ne mondd, hogy ő volt az orvos!
– Miért, minek nézett ki?
– Félistennek!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése