2022/09/04

Lorraine Brown: A párizsi csatlakozás

 Sziasztok! A mai bejegyzésben szintén egy Kossuth Kiadós újdonságot hoztam el nektek, mely nem más, mint A párizsi csatlakozás. HATALMAS kedvencem lett ez a könyv, alig vártam már, hogy írhassam az értékelést róla.

ADATOK
Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Oldalak száma: 317
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Fordító: Rácz Kata
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED!

FÜLSZÖVEG

Hannah és a pasija, Simon Amszterdamba tartanak vonattal, és biztosak benne, hogy időben oda fognak érni a fiú húgának az esküvőjére. Arról azonban egyikük sem tud, hogy a szerelvény az éjszaka közepén kettéválik: egyik fele tovább halad Amszterdamba, a másik pedig, amelyiken Hannah ül, Párizs felé robog.

Hannah magára marad a holmijai és a remény nélkül, hogy újra Simonnal legyen, így nincs más lehetősége, mint a napot Párizsban tölteni a következő vonat indulásáig. Mi lehet rosszabb annál, mint hogy az ember egyedül vesztegel egy idegen városban? Mindezt Léóval, a jóképű, de idegesítő franciával kell tennie, aki Hannah-t okolja a saját késése miatt. A balszerencsés események sorozatának köszönhetően a Fény Városában bolyongva Hannah még inkább megbizonyosodik róla, hogy ez a nap egyre csak rosszabb lehet. Ám ahogy magába szívja a város gyönyörű látnivalóit, és egyre több időt tölt Léóval, Hannah ráébred, hogy talán pont ez a váratlan kerülőút tereli őt a felé az élet felé, amit mindig is élni akart…

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL: Egyszerűen imádom! Az ilyen stílusú borító örökké a szívem csücske marad. Ránézek, és már tudom, hogy szuper könyvvel lesz dolgom. 5/5***

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL: Hannah és pasija, Simon egy amszterdami esküvőre tartanak (Simon húgának esküvőjére, tehát NAGYON fontos esemény!), amikor éjszaka váratlanul kettéválik a szerelvény, és míg Simon továbbmegy húga esküvőjére, Hannah Párizs felé tart. Teljesen kiakad, amikor rájön, hogy már nem Simonnal utazik együtt és teljesen magára marad. Már a vonaton megismeri a bunkó, de jóképű fiút, Léót, aki szintén Amszterdamba tartott, de végül Párizsba maradt. Hannah Léót hibáztatja amiatt, hogy nem hallotta éjszaka, hogy ketté fog válni a vonat, hiszen a fiú túl hangosan hallgatta a zenéjét, és emiatt Hannah is rákényszerült a hangos zenehallgatásra. 

Ezután együtt szállnak le a vonatról az állomáson, ahol egymást követik a hirtelen események. Hannah rájön, hogy nincs nála a táskája, a bankkártyája, a telefonját ellopják, felbukik egy hatalmas utazótáskában... és még hol a vége?

(saját kép)

Ezek után Hannah Léóval marad, ugyanis a fiú jól ismeri Párizst, és Hannah terve az, hogy az első vonattal eljusson Amszterdamba. Csakhogy azt jól lekésték. Mindketten.

A következő vonat csak késő délután indul Párizsból, szóval addig Hannah kénytelen Léóval tölteni a szabadidejét. A fiú körbevezeti őt Párizsban, megmutatja a legfőbb nevezetességeket és a kedvenc éttermeit, ahol mennyei ételeket tudnak enni.
Hannah azt veszi észre egy idő után, hogy egyre jobban szereti Léó társaságát és alig gondol Simonra: vagy ha gondol is rá, egyáltalán nem lesz boldog.

A lány rájön, hogy egyáltalán nem is bízik a barátjában. Igaz, hogy együtt élnek, együtt mentek nyaralni, mégis ott egy tüske, ami nem hagyja Hannah-t nyugodni... Amikor pedig végül mindketten felszállnak a vonatra és Hannah megérkezik a ,,várva várt" esküvőre, arra is rájön, hogy a sors talán nem neki szánta Simont.

Naaagyon tudom ajánlani ezt a könyvet, ha egy nem túl hosszú, pörgős olvasmányra vágysz. Nem kell rajta sokat agyalni, csak sodródsz az eseményekkel és imádod. :)

ÉRTÉKELÉSEM: 5/5*



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése