2022/10/04

Ulrike Rylance, Lisa Hänsch - A varázslatos boszihotel

 Sziasztok! A mai bejegyzésben most kivételesen egy gyermekeknek szóló könyvről írok nektek. Egyetem alatt jólesik néha csak egy mesekönyvet elolvasni, amin nem kell sokat gondolkodni és hamar ki lehet olvasni. Erre a célra nekem tökéletesen megfelelt a Kossuth Kiadónál megjelenő A varázslatos boszihotel. Köszönöm a példányt a kiadónak!

ADATOK
Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Oldalak száma: 207
Borító: FLEXI
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Illusztráció: SZÍNES RAJZOKKAL
Fordító: Győri Hanna
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED!

FÜLSZÖVEG

Üdvözöljük kedves boszorkányvendégeinket A Lila Denevérhez ötcsillagos szállodában, a titokzatos embervilág kellős közepén, az Akácfa utcában! Különleges élményeket ígérünk minden látogatónknak: a seprűvel érkezőknek kellemes landolást a tetőteraszon, fiatalító szépségkúrát a röpködésben megfáradtaknak, luxuslakosztályt a víz alatt élő boszorkáknak, valamint békákkal teli iszapmedencét. A mesék fura emberi lényeire kíváncsi lakóink idegenvezetővel ellátogathatnak a bevásárlóközpontokba és a focistadionokba, ahol meggyőződhetnek róla, hogy emberek igenis léteznek. De figyelem! Tilos őket a parkban etetni és megfogdosni! Továbbá tilos a gyerekeiket elvarázsolni, visszavarázsolni, sült gilisztával, mentás gőtével vagy kandírozott piócával kínálni. Boszorkánygyermekeinket kiváltképp óvjuk a röpképtelen embergyerektől! Az emberiskolát pedig csakis saját felelősségre ajánljuk...


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Aranyos, figyelemfelkeltő, tipikus gyerekkönyv borító. Nekem nagyon tetszik. 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL: 
A könyv főszereplői Rozália, a kisboszorkány és Klára, az ember kislány. Kláráék szomszédságában nyitja meg kapuit Rozáliáék szállodája, a Lila Denevérhez.
Ez egy szálloda azoknak a bosziknak, akik kíváncsiak az emberek életére, környezetére, mindennapjaira. Klára és Rozália nagyon hamar összeismerkednek és Klára szinte azonnal meg is tudja, hogy a kislány egy boszorkány. Természetesen ezt titokban kell tartania, hiszen senkinek nem szabad megtudnia, hogy boszik léteznek.
Rozália azonban egyre többször feledkezik meg erről, és sajnos nemegyszer varázsol el embereket például kertitörpévé vagy barbie babává. 
Rozália arra is nagyon kíváncsi, milyen lehet igazi suliba járni, ezért elmegy Klárával az ő iskolájába, hogy kipróbálhassa, milyen egy matematika vagy egy testnevelés óra. Természetesen ott sem marad minden bűbáj-mentes...
Vajon sikerül időben megnyitni a szállodát? Sikerül Rozáliának minden bűbájt visszafordítani? Na és mi derül ki a végén Kláráról és a nagynénjéről...?

Varikum!  Bonvitum!  Szekretórum!  Perplexum!
Olvassátok, szeressétek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése