2023/01/01

Colleen Hoover: Layla

 Sziasztok! A mai bejegyzésemben 2023 első olvasmányáról írok nektek. Igen, kevesebb, mint 24 óra alatt befejeztem. Nálam pedig ez kimondottan ritka.
Köszönöm a példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!

ADATOK
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 359
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Sorozat: ZAFÍR PÖTTYÖS
Fordító: Sereg Judit
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED!

FÜLSZÖVEG

A ​szerelem kísérthet, de meg is gyógyíthat.

Leeds azóta tudja, hogy Laylával fogja leélni az életét, hogy először találkoztak. De aztán jött a támadás.

Layla heteket töltött a kórházban, harcolni kellett az életéért, és bár testileg rendbe jött, az érzelmi és mentális sebek annyira megváltoztatták, hogy Leeds szinte fel sem ismeri benne a nőt, akibe beleszeretett.

A férfi helyre akarja hozni a kapcsolatukat, ezért elviszi Laylát a kis szállóba, ahol először találkoztak. Itt azonban a nő viselkedése különös, bizarr módon megváltozik. És ez csak egy a számos megmagyarázhatatlan esemény közül…

Leeds egyre távolabb sodródik Laylától, és Willow mellett talál vigaszra, aki szintén a szálló lakója, és akivel könnyen egymásra találnak. Leeds érdeklődése Willow iránt egyre nő, és azzal, hogy segíteni akar neki válaszokat találni, egyre kevésbé tartja szem előtt Layla jóllétét.

Leeds hamarosan rájön, hogy választania kell, mert mindkettőjüknek nem tud segíteni. De ha rosszul választ, az mindhármukra nézve végzetes következményekkel járhat…

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL: 
Imádom! Majdnem az összes magyar CoHo borítót szeretem, ez sem képez kivételt. Illik a történethez, sejtelmes, ijesztő és figyelemfelkeltő, de mégis letisztult. 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Ó. TE. JÓ. ÉG! (Ez eléggé őszinte volt?)
Délelőtt elkezdtem, délután befejeztem. Szerintem ez elég sokat elmond.

De azért elmesélem, mi volt benne ennyire jó.
Kezdjük ott, hogy már ezelőtt is olvastam az írónőtől, nem is egyszer, így nem volt újdonság a stílus és az írásmód, azonban a zsáner, na az új volt tőle.
Veszélyesen jó történet volt. Paranormális romantikus, fantasy, pszicho-thriller... minden volt itt.
Már olvastam két éve a Verity-t, ami szintén újdonság volt akkor az írónőtől, azonban ebbe a történetbe olyan elemek is vegyültek még, amik abban nem voltak. (Egyébként mindkét sztori annyira beszippantott, hogy egy nap alatt elolvastam őket.)

Amikor Leeds megismeri Laylát, első látásra tudja, hogy ő lesz élete szerelme. Napokat töltöttek egymással, és minden nap 24 órájában együtt voltak. Aztán jött egy váratlan támadás, ami mindent megváltoztatott köztük. Layla mintha egy új személy lett volna. Emlékezetkiesés, agyrázkódás. nyílt sebek... És már semmi nem olyan volt közte és Leeds között, mint régen.


Leeds olyan életet szeretne kettejüknek, amilyen a támadás előtt is volt, így visszaviszi Laylát arra a helyre, ahol megismerkedtek és együtt éltek egy darabig. Itt azonban egy gyökeres fordulat most már tényleg mindent megváltoztat.
Leeds egyre távolabb sodródik szerelmétől, valójában abban sem biztos, hogy egyáltalán szereti-e még. A férfi megismeri Willow-t, aki szintén a kis szállóban él, és valamiért azonnal beleszeret. Leeds segíteni szeretne Willow-nak, egyre inkább érdeklődik iránta és az élete iránt. Emiatt azonban Laylával egyre kevesebbet foglalkozik, sőt, borzalmas módon kihasználja őt.
Leeds egy idő után rájön, hogy választania kell. Kinek szeretne inkább segíteni, élete (volt) szerelmének, Laylának, VAGY PEDIG a mindössze néhány napja ismert, rejtélyes Willow-nak?

Ez a döntés mindent megváltoztathat.

Hihetetlenül nehéz erről spoilermentesen írni. Egyszerűen el kell olvasni ezt a könyvet. VÉGIG fenntartja az érdeklődést, konkrétan az elsőtől az utolsó lapig. MINDEN FEJEZETBEN történik valami, NINCS üresjárat benne, csak a folyamatos csavarok és LEHENGERLŐ fordulatok. Olyan dolgok történtek ebben a könyvben, amiktől konkrétan a HIDEG KIRÁZ olvasás közben.

NE GONDOLKOZZ rajta, csak OLVASD! Amikor én elkezdtem, szerencsére semmit nem tudtam róla és ez így volt a legjobb. Hihetetlenül ütős könyv volt. 
Néha erősen vert a szívem, néha csak kapkodtam a fejem, olykor pedig borsódzott a hátam. Ez az a könyv, ami méltán kapja tőlem azt a szót, hogy LETEHETETLEN.

ÉRTÉKELÉSEM: 5/5*

"– Leeds! Bizonyított tény, hogy aki olvas, az tovább él. Talán fiatalon akarsz meghalni?"

"– Szeret téged.
– Ezt is érzed?
– Igen. Nagyon szeret téged, de aggódik is.
– Miért aggódik?
– Azért, hogy nem szereted annyira, amennyire ő szeret téged."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése