2023/01/01

Kerstin Gier: Nefelejcs

 Sziasztok! A mai bejegyzésem egy új megjelenésről fog szólni, mely nem más, mint Kerstin Gier legújabb könyve, a Nefelejcs. Remélem, tetszeni fog nektek ez a bejegyzés. Jó olvasást!
(A recenziós példányért hálás köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!)

ADATOK
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 336
Borító: KARTONÁLT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK
Fordító: Budai Zita
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED!

FÜLSZÖVEGE

De mi van, ha ez nem egy fantasyregény, hanem a valóság?

A fiú menő, okos és népszerű. A lány a gyűlölt szomszéd család tagja, kedveli a fantasytörténeteket, és alapvetően nem a fiú esete. De amikor Quinnt egy éjjel félelmetes lények veszik üldözőbe, és súlyosan meg is sérül, olyan dolgokat fedez fel, amelyek valószínűleg nem ebből a világból származnak. De kiben bízhat, amikor a szobrok hirtelen rossz rímekben kezdenek beszélni, és a koponyák bizalmasan rámosolyognak?

Legjobban a szemben lakó lányban, aki egyáltalán nem jelent számára semmit. Hogy ő és Matilda egy veszélyekkel teli, mágikus kalandban találják magukat, arra mindenesetre Quinn egyáltalán nem számított.

És arra még kevésbé, hogy halálosan szerelembe esik…


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Kerstin Gier összes könyvének nagyon szeretem a borítóját, ez sem képez kivételt. Szép, illik a történethez, (kicsit katyvaszos, de pont így a jó) és figyelemfelkeltő. 5/5*

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Tudni kell rólam, hogy óriási KG rajongó vagyok. Az összes magyarul megjelent könyvét olvastam és kivétel nélkül IMÁDTAM mindet. Hatalmas elvárásokkal kezdtem neki ezekután a Nefelejcsnek is, de sajnos ez nem volt annyira tökéletes, mint a korábbi regények.

A történet már a legelején beindul, erre szerencsére nem kell sokat várni. Quinnt egy buli közben üldözőbe veszik éjszaka. Azok a furcsa emberek (és lények), amik üldözik, valamiért ismerik is őt. Menekülés közben a fiú súlyosan megsérül, az is kérdéses, hogy egyáltalán életben marad-e. Sérülése után gyanús dolgokat kezd el észre venni. A bokroknak arca van, a koponyák mosolyognak, néha a világ összes zaját hallja, néha pedig hihetetlenül messzire képes fókuszálni a szemével. Olyan dolgokat fedez fel, amiket ő maga sem képes elhinni, azt hiszi, az agyával történt valami a baleset után. A szomszéd kislány, Matilda azonban mindig vele tart. Igaz, hogy a családjaik ellenségek, de a két fiatal egyre jobban megkedvelik egymást...

Együtt járják éjszaka a temetőket, együtt hallgatják a szobrok furcsa verseit és együtt járnak utána ennek az egésznek. 


Létezik egy másik dimenzió, ami körülveszi a Földet? Mi köze ennek az egésznek Quinnhez és miért ismerik őt a Peremben ennyien? Kiben lehet bízni, és ki az, aki ellenük dolgozik? Tényleg köztük van Szent Johanna és Nietzsche is...?

Mint azt már fentebb említettem, ez nem volt annyira ütős, mint az írónő előző könyvei, azonban nekem így is tetszett. Amit hiányoltam belőle, az a rengeteg poén és vicces jelenet, ami megjelenik az előző történetekben. 
Néha kicsit azt is éreztem, hogy bizonyos jelenetek túl vannak írva, mintha az írónő csak szerette volna valamivel megtölteni az üres lapokat. Voltak benne természetesen fordulatok és hihetetlen csavarok, amikor csak néztem magam elé, de összességében nem volt annyira letehetetlen. Mindenesetre várom már a folytatásokat is, hiszen egy trilógiáról van szó. Remélem, ott kezdenek majd még igazán beindulni az események!

AJÁNLOM NEKED, HA
-egy rövidebb kikapcsolódásra vágysz (336 oldal)
-szereted a misztikus, kalandosa történeteket, amikbe egy kis romantika is vegyül
-szereted a (lightosabb) enemies to lovers történeteket
-szereted azt, ha sosem lehet tudni, mit rejt a következő oldal
-egy gyorsan kiolvasható könyvet keresel.

ÉRTÉKELÉSEM: 5/4,5 csillag

"– Akkor olyasmi vagy, mint Pumukli? Tudod mozgatni a tárgyakat?
– Akkor már rég a fejedhez vágtam volna ezt az énekeskönyvet."

"– […] szüksége van a segítségemre. Nem olvasta sem a gyerekbibliát, sem a Harry Pottert."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése