2023/04/09

Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet

 Sziasztok! A mai bejegyzésem a Spanyol szerelmi átverés szerzőjének LEGÚJABB REGÉNYE, Az amerikai szobatárskísérlet. Nagyon kíváncsi voltam már erre a könyvre, hiszen az első regényét imádtam tavaly és kíváncsi voltam, ez mit tartogat majd a számomra. Köszönöm szépen a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

ADATOK
Kiadó: 21. Század Kiadó
Oldalak száma: 430
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2023
Fordító: Horváth M. Zsanett

IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED


FÜLSZÖVEG

Rosie Graham problémába ütközött. Pontosabban nem is egybe. Amint kilépett jól fizető munkahelyéről, hogy titkos karrierjére összpontosítson - szerződése van egy romantikus regényre -, megakad a sztorival, és egy oldalt sem tud írni. New York-i lakásának mennyezete is szó szerint a fejére omlott. Szerencsére van nála egy pótkulcs legjobb barátnőjéhez, Linához, aki épp elutazott a városból. Rosie azonban nem tudja, hogy Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak.

A fiú felajánlja, hogy Rosie is maradjon a lakásban, legalább amíg nem talál valami átmeneti szállást észszerű árban. Aztán segíteni akar, hogy Rosie folytathassa az írást, és határidőre kész legyen a regénnyel. Lucas pusztán szakmai megfontolásból elviszi egy sor randira, hátha a lány ihletet kap.

Rosie-nak nincs vesztenivalója, megkezdődik a kísérlet. De Lucasnak nemsokára el kell utaznia New Yorkból - vajon elég lesz a hátralevő hat hét, hogy Rosie elkészüljön az írással? És be fogja érni azzal, hogy csak szakmai megfontolásból randizzanak Lucassal?

 


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:

Annyira imádom!!! Az ilyen típusú borítók nálam alapból 10/10-esek, ez viszont még jobban tetszik, mivel 1) imádom ezt a színt, 2) tetszik VÉGRE a karakterek elképzelése is és 3) ANNYIRA SZERETEM EZT A KÖNYVET!

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

Te mit tennél, ha egyik pillanatról a másikra rád omlana a lakásod plafonja? De nem csak egy picit, hanem annyira, hogy látod a felső szomszédodat.

Hirtelen azt sem tudnád, hová menj. Rosie-nak azonban szerencsére volt egy olyan lehetősége, hogy megszáll egy darabig a legjobb barátnőjének garzonlakásában, ugyanis van egy pótkulcsa. Lina nászúton van vőlegényével, Aaronnal, ezért Rosie biztos a dolgában, hogy senki nem lesz a lakásban és nem is fogják megzavari őt.

Azonban még ki sem tudott pakolni teljesen, amikor hallja, hogy valaki próbál „betörni” hozzá. Az a valaki pedig történetesen Lina unokatestvére, az a Lucas, akinek a képeit Rosie már hosszú ideje napi szinten nézegeti.

Kiderül, hogy Lina felajánlotta Lucasnak, hogy maradhat a lakásában addig, amíg New Yorkban tartózkodik. Lucas felajánlja a lánynak, hogy ő is maradjon a lakásban, ameddig nincs más lehetősége. Így aztán egyre többet beszélgetnek és közelebb kerülnek egymáshoz. Már az elején éreztem, hogy csak úgy izzik köztük a levegő, azonban jó kis slow-burn romantikushoz híven várunk még a dolgokkal.

Rosie nemrég hagyta ott a jól fizető mérnöki állását egy cégnél, hogy végre titkos céljára összpontosítson: írjon. Az első sikeres regénye után azonban valamiért nem tudja megírni a folytatást, nem jönnek a szavak, mindig csak ül a dokumentum felett anélkül, hogy írna bele valamit. Lucas elhatározza, hogy segít neki, ezért elviszi őt néhány „kamu-randira”, hogy azokon ihletet gyűjtsön a romantikus könyvéhez.
Azonban mindketten érzik, tudják, hogy ezek a randik sokkal többek holmi „kamu-randiknál”. Mindketten hihetetlenül jól érzik magukat… de Lucas elmegy 6 hét múlva New Yorkból.

(SAJÁT KÉP)

Tetszett, hogy volt a szereplők között KOMMUNIKÁCIÓ! Beszélgettek egymással, ismerkedtek, SOKAT NEVETTEK! Voltak közös programok, különleges programok, amik feldobták a napjaikat. Sokszor mosolyogtam és nevettem én is ezen a könyvön! 😊

Imádtam a két főszereplőt, Lucas eléggé a szívem csücske lett, még Aaron-nál is jobban megkedveltem! Sajnos keveselltem én ezt a 430 oldalt, lehetett volna hosszabb is, vagy legalább még több részes. Rosie is nagy kedvencem lett, nem ő a legerősebb és legtalpraesettebb főszereplő, akit valaha megismertem, de mégis közel állt hozzám a teljes könyv során.

CSAK AJÁNLANI TUDOM NEKED, HA:

-szereted a slow-burn regényeket
-szereted a friends to lovers könyveket
-egy könnyed, de mégis érzelmes olvasmányra vágysz
-sokat szeretnél nevetni
-többre vágysz egy átlagos romantikus regénynél
-tetszett a Spanyol szerelmi átverés

ÉRTÉKELÉSEM: 5/5*

,,Rosie: Nahát, szia, Lucas egója! Örülök, hogy végre megismerhetlek.
Lucas: Azt mondja, neked is szia."

,,– Nem lehet helyrehozni azt, ami eleve el sincs romolva, Lucas."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése