2023/05/28

Emily J. Taylor - Hotel Magnifique

 Sziasztok! A mai bejegyzésem egy nem olyan régen megjelent, de igazán népszerű könyvről szól, mely nem más, mint a Hotel Magnifique. Nagyon szépen köszönöm a példányt a Menő Könyvek Kiadónak!

ADATOK
Kiadó: Menő Könyvek
Oldalak száma: 400
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Fordító: Cséplő Noémi

FÜLSZÖVEG

Jana ​minden vágya, hogy hazatérhessen szülőfalujába, Aligney-ba, de rossz sorsa Durc kikötővárosához szögezi, ahol elkeseredetten próbálja eltartani magát és húgát, Zosát, egy bőrcserzőben vállalt állásból. Ám egy nap a városba érkezik a Hotel Magnifique.

A legendás hotel nem csupán a csak itt megtapasztalható mágiáról híres, hanem arról is, hogy minden reggelre más-más városban bukkan fel. Jana és Zosa természetesen nem engedhetik meg maguknak, hogy megszálljanak a hotelben, de állásra jelentkeznek, és hamarosan életük legnagyobb kalandjának közepén találják magukat. A hotelben azonban gyorsan kiderül, hogy a szépen csillogó, mágikus máz veszélyes titkokat takar.

A jóképű ajtónállóval, Bellel az oldalán Jana nekivág, hogy felfedje a hotel titkát és megmentse a húgával együtt a hotel összes dolgozóját. A sikerért szembe kell szállniuk a kegyetlen hotelmesterrel és kockára kell tenniük mindazt, ami a legfontosabb számukra. Ha viszont elbuknak, soha nem térhetnek haza, sőt, olyan sors vár rájuk, amely legrosszabb rémálmukat is felülmúlja.

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Imádom! Szerintem nagyon figyelemfelkeltő és illik a könyvhöz. Első ránézésre kicsit csicsásnak tűnik, de a könyv olvasása közben már nem így gondoltam, mert őszintén megmondom, nem is lehetne ennél hozzá illőbb. 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Jana egyetlen vágya, hogy sok év után visszatérhessen húgával, Zosával a szülőfalujába, Aligney-ba. Próbálja eltartani magát és húgát, aki a legfontosabb ember az életében, azonban ez nagyon nehezen megy. Azonban egy nap a faluba érkezik a Hotel Magnifique, és Jana úgy gondolja, minden megváltozik. Végre tudnak munkát vállalni, boldogan, jólétben élni, úgy, hogy nem kell nélkülözniük semmit.
Mindenki hallott már a Hotelről, mindenki várta a megjelenését, azonban csak kevés embernek volt akkora szerencséje, hogy eltölthetett ott két hetet. Durc-ben tízévente jelent meg ugyanabban a sikátorban, mindig csak egy napra. Minden éjfélkor máshol jelent meg.

A Hotel az egyetlen hely, ahol a mágia biztonságos és a mágikus képességekkel rendelkezők nincsenek veszélynek kitéve.
Zosát felveszik a Hotelbe énekesnek, Janát azonban a felvételkor elutasítják és csak utólag sikerül neki is bejutni szobalányként. Semmiképpen nem akarja Zosát egyedül elengedni a Hotelbe.

Már az elején észrevesz furcsa dolgokat: törékeny narancsok, a magiszter bőre, rengeteg madár, furcsa és szótlan alkalmazottak, különleges szerződések...

(saját kép)

A hotel varázslatos és lenyűgöző. Vagy éppen borzasztó, veszélyes és kegyetlen? Mit takar a csillogó külső?

Jana Bellel, a kulcsmesterrel nekivág, hogy felfedje a Hotel sötét titkait és megmentse az ott dolgozókat és persze Zosát. 

Miért nem emlékszik Bel a múltjára? Miért van ilyen sok madár a Hotelben? Hová tűnt Zosa? Mi ilyen furcsa a magiszterben? És vegül: kicsoda valójában Jana?

Ez a könyv valami zseniális volt! Már az első oldalon beszippantott a könyv és az egésznek a hangulata. Kicsit Caraval feelingem lett az elején, de utána rájöttem, hogy ez mégis teljesen más. Nagyon megkedveltem Janát és Belt, bár mindkettejüknek volt néhány furcsa pillanata, összességében nagyon szerettem őket és örültem a végkifejletnek. 
Nagyon tetszett az erős testvéri szeretet a lányok között, hogy Jana konkrétan bármit megtenne a húgáért.

Majdnem minden fejezet valami brutális csattanóval zárult, nagyon sokszor csak kapkodtam a fejem, hogy OKÉ, DE EZ MOST MIIIII?! Hihetetlen csavarokkal volt tele ez a könyv.

Az utolsó 100 oldalt konkrétan egy ültő helyemben elolvastam, annyira durva dolgok történtek és derültek ki. 

AJÁNLOM NEKED, HA:
-olvastad a Caravalt és szeretted
-valami pörgős, letehetetlen, egyedi fantasyra vágysz
-szeretnél 20 oldalanként megdöbbeni valami brutális eseményen
-egy olyan könyvre vágysz, amibe annyira belemerülsz, hogy elfeledkezel a külvilágról...

ÉRTÉKELÉSEM: 5/5

,,– Attól féltem, soha többé nem veszekedhetek veled.
– Elbuktad egy unalmas élet lehetőségét.
Bel felnevetett, majd olyan szorosan ölelt át, hogy éreztem a szíve dobogását az enyém mellett."

,,Nem butaság, ha többet remélsz az élettől."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése