2023/06/04

Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk

 Sziasztok! A mai bejegyzésem egy tavalyi, de nem olyan régi megjelenésről szól, mely nem más, mint a Helyek, ahol még sosem jártunk. Sosem olvastam még ezelőtt Kasie West-től, de már régóta szerettem volna, így nagyon örültem annak, hogy a Menő Könyvek Kiadó elküldte nekem ezt a könyvet! Azt már most elöljáróban elmondom: nem most olvastam az írónőtől utoljára. 

ADATOK
Kiadó: Menő Könyvek
Oldalak száma: 356
Borító: KARTONÁLT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
Fordító: Hartinger Emese

FÜLSZÖVEG

Norah évek óta nem látta gyerekkori barátját, Skylert. Amikor a fiú elköltözött, sokat beszélgettek, de az utóbbi időben kapcsolatuk arra korlátozódott, hogy lájkolják egymás Instagram-posztjait. Norah éppen ezért alig várja a családjuk nyárra tervezett közös lakóautó-útját. De amikor Skyler végre megérkezik, úgy tűnik… mintha szívesebben lenne bárhol máshol. Norah megbántottan és zavarodottan reagál. A gyerekkori barátságuk mintha a semmibe tűnt volna. Egy váratlan, országszerte autózással töltött nyár új utakra és új felfedezésekre vezeti Norah-t és Skylert. Nemsokára ismét más megvilágításban látják egymást. Változhat-e a barátságból fakadó rivalizálásuk valami többé?



VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:

Nagyon tetszik, nem túl sok, nem is túl kevés, pont illik a könyvhöz. Nem igazán szeretem a lilát, de itt szerintem tökéletes választás és imádom. 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Kicsit féltem az elején, hogy valami nagyon sablonos, átlagos tiniszerelem történetet fogok kapni, de szerencsére hamar rájöttem, hogy ez nem így lesz. 

legjobb barátok  --> semmi beszélőviszony, elhidegülés --> barátok --> szerelmesek?

Norah évek óta nem látta gyermekkori legjobb barátját, Skylert. Amikor Skylerék elköltöztek, Norah-ban összetört valami, úgy gondolta, ezután már semmi nem lehet a régi. Nagyon izgatottá válik, amikor megtudja, hogy a két család nyáron lakóautó-útra megy, ami több héten keresztül fog tartani és végre ott lesz Skyler is!
Igaz, hogy az utóbbi időben a kapcsolatuk annyi volt, hogy néha lájkolták egymás képeit, de Norah egy cseppet sem félt és úgy gondolta, ugyanonnan fogják folytatni.

Aha.

Skylert mintha nem is érdekelné se a lány, se a lakóautós kirándulás. Teljesen hidegen viselkedik vele, nem szívesen szól hozzá és nem érdeklődik, mi történt vele az elmúlt években. A régi hobbijait már nem szereti furcsállja, hogy Norah még igen. Skyler mintha egy teljesen új ember lenne - rossz értelemben.

 

(saját kép)

A többhetes lakóautókázás során azonban kénytelenek néha szólni egymáshoz és újra beszélgetni. Kiderülnek régebbi sérelmek és rejtett érzelmek... és Norah végre úgy érzi, van esély, hogy minden a régi legyen.

De miért viselkedett Skyler olyan bunkón? Sikerülhet rendbe tenni ezt a barátságot? Netán több is lehet belőle? És az is kiderült, hogy a lakóautó-út nem is tervezett volt, hanem egy hirtelen döntés...de miért?

Nagyon szerettem ezt a könyvet olvasni!
Nem az a tipikus "le sem tudom tenni, annyira izgalmas és fordulatos", mert nyilván nem az, de mégis végig olyan kellemes érzésem volt olvasás közben, és szívesen vettem kézbe minden nap. Voltak benne szívet facsaró, szomorú jelenetek is, de ezeket ellensúlyozták a boldog, vicces részek. Minden megtalálható ebben a könyvben, ami egy szuper nyári kikapcsolódáshoz kell.

AJÁNLOM NEKED, HA
-szeretsz utazni
-érdekel, milyen egy lakóautós kirándulás
-szereted a tipikus, de mégis egyedi young adult történeteket
-egy gyors, könnyen olvasható könyvre vágysz

(saját kép)


ÉRTÉKELÉSEM: 5/4,5 csillag


,,– Hallottad azt a mondást, miszerint amikor Isten bezár egy ajtót, kinyit egy ablakot?
– Igen.
– Néha magunknak kell megkeresni azokat az ablakokat, de ott vannak. És talán jobbnak bizonyulnak majd, mint az ajtók, amiken be akartunk sétálni."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése