2023/06/22

Rachel Lynn Solomon: Ex Talk

 Sziasztok! Ez a bejegyzésem szintén egy új megjelenésről szól, mely nem más, mint a BookTok-on már népszerűvé vált EX TALK. Olvasás előtt hallottam róla jót-rosszat egyaránt, így kíváncsi voltam, nekem hogy fog majd tetszeni. Köszönöm szépen a példányt a Kossuth Kiadónak!
RENDELD MEG ITT

FÜLSZÖVEG

Shay Goldstein közel egy évtizede Seattle egyik rádiós csatornájának a producere, és nem is tudja elképzelni, hogy máshol dolgozzon. Csakhogy az utóbbi időben állandósultak a konfliktusok közte és Dominic Yun, a fiatal riporter, a rádió új munkatársa között. Dominic mesterfokozatú újságírói végzettséggel érkezett a csatornához, és meg van róla győződve, hogy mindent tud a rádiós szakmáról.

Miközben a csatorna a fennmaradásért küzd, Shay új műsorötlettel áll elő, amit a főnöke lelkesen és azonnal jóvá is hagy. Az Ex Talk című új műsorban két egykori partner adna élő adásban kapcsolati tanácsokat a hallgatóknak, és Shay főnöke úgy dönt, Shay és Dominic kiváló műsorvezetők lesznek, mivel amúgy is elég feszült a kapcsolatuk. Shay és Dominic eleinte nem örülnek sem annak, hogy hazudniuk kell a hallgatóknak, sem egymás társaságának, de nincs választásuk: vagy elvállalják, vagy elveszítik a munkájukat.
Az új műsor váratlanul nagy sikert arat a hallgatóság körében, és előbb Seattle-ben, majd szélesebb körben, podcast formában is növekvő népszerűségre tesz szert, amit nem mindenki néz jó szemmel. A helyzetet bonyolítja, hogy Shay és Dominic közben egymásba szeretnek, és ezzel egyre több hazugságra kényszerülnek, ami ebben az igazságra épülő szakmában azzal fenyeget, hogy ha lelepleződnek, nemcsak a karrierjüknek lehet vége, de ennél jóval többet is veszíthetnek…

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Szokásos aranyos borító, semmi extra, illik a könyvhöz. 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Nagyon vártam már, hogy olvashassam ezt a könyvet, és a fülszöveg után kimondottan nagyok lettek az elvárásaim, ugyanis eléggé tetszett a leírás. Nagyon egyedi az alapkoncepció, soha nem olvastam még korábban rádiósokról szóló történetet. Shay már tíz éve dolgozik Seattle egyik rádiós csatornájánál producerként. Imádja a munkáját, elképzelni sem tudna jobbat, de egy dolgot nagyon utál benne: Dominic Yun-t, a fiatal új riportert. Meggyőződése, hogy mindent tud erről a szakmáról és folyamatosan ki is hangsúlyozza az egyetemen szerzett mesterfokozatát.

Sajnos a csatorna hallgatottsága nem hozza már az elvárt szintet, így -hogy egy kicsit több hallgatót bevonzzanak- ki kell találniuk egy új, egyedi műsort. Shay kitalálja, hogy az új műsor szóljon a párkapcsolatról, de legyen benne egy kis csavar: nem szerelmespárok, hanem exek legyenek a műsorban, és ők adjanak a hallgatóknak kapcsolati tanácsokat. Minden szép és jó, a főnöknek is tetszik az ötlet, Shay pedig el van ragadtatva. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy a műsort ő fogja vezetni - Dominic-kel. Ők ketten sosem voltak egy pár, de mivel nagyon feszült a viszony közöttük, a főnök úgy dönt, remek páros lesznek a műsorban. Nem szeretnének hazudni az embereknek, de tudják, hogy muszáj... vagy hazudnak, vagy elveszítik a munkájukat.

(saját kép)

Hatalmas sikere lesz ennek a műsornak, akkora, hogy podcast formában is elkezd terjedni. A sok közös munka közben azonban az ellenségekből szerelmesek lesznek, így Shay-nek és Dominic-nek egyre több dolgot kell eltitkolniuk. Hisz tudják: ha kiderül, hogy végig minden hazugságon alapult, a munkájuknak és a jó hírüknek is lőttek...
---
Megmondom őszintén, az első 100 oldal nehezen csúszott. Nem igazán tudtam beleélni magamat ebbe a sztoriba, a rádiós közegbe. Azonban amikor beindultak az események, egyre könnyebben haladtam vele és az utolsó 160 oldalt ma olvastam el szinte együltő helyemben. Néhány rész unalmasabb volt benne számomra, ott kicsit könnyen elkalandoztam, máskor azonban nagyon pörögtek az oldalak és imádtam olvasni. 
Az elején nagyon bírtam kettejük civódását, hogy mennyire ki tudják készíteni a másikat. A történet második felében nagyon közel került hozzám Dominic, irtóra aranyosan viselkedett és amiatt, hogy tud főzni, 10/10-es. :) 
Orcas-szigetes rész a könyvben >>>

AJÁNLOM NEKED, HA
-egy egyedi, aranyos romantikus történetre vágysz
-szereted az enemies to lovers könyveket
-szereted a kamukapcsolatos könyveket
-egy gyors nyári kikapcsolódásra vágysz

-Én soha nem éreztem ezt alkalmi dolognak – ismétli Dominic.
[…]
-Sem a szigeten, sem itt. Kész gyötrelem ott ülni melletted úgy, hogy nem érinthetlek meg. Vág az eszed, mint a borotva, szexi vagy és mókás… És ha nem tölthetem veled az időmet…, akkor minden más egy kicsit kevésbé érdekes.

ÉRTÉKELÉSEM: 5/4.5 csillag



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése