2023/06/25

Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje

Nagyon népszerű könyv. BookTokon, Bookstagramon, tulajdonképpen mindenhol. Rossz véleményt alig lehet hallani róla. Sokakkal szerettette meg az olvasást és sokaknak segített olvasási válságból kilábalni. Rengetegen olvasták el egy nap alatt, annyira szerették.
Tényleg ennyire különleges, letehetetlen és zseniális? Megéri valójában azt a hatalmas hype-ot, amit az online médiában kap?
RENDELD MEG ITT!


FÜLSZÖVEGE
Egy szédítő hollywoodi karrier. Egy mélyen eltemetett titok.

A legendás, de teljes visszavonultságban élő világsztár, Evelyn Hugo évtizedek óta először hajlandó interjút adni. A döntésénél már csak a választása meglepőbb: ragaszkodik egy fiatal, ismeretlen újságírónőhöz, Monique Granthoz. Miért pont neki jut ez az álomlehetőség?

Aztán Evelyn emeli a tétet. Mert a szimpla sztárinterjú helyett sokkal többet ajánl. Mindent. A teljes igazságot csillogóan botrányos életéről. Semmit sem szépítve és semmit sem elhallgatva.

Ahogy elkezdődik a munka, az újságírónő nemsokára sejteni kezdi: valamilyen módon összefonódik saját sorsa és Evelyn múltja. Ám ennek a titoknak nagy ára van.

Szerelmek, végzetek, barátságok és árulások, aztán egy elképesztő csavar…

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Nincs túlbonyolítva, nem giccses, szerintem abszolút tökéletes ehhez a könyvhöz. (Jobban tetszik ez a borító, mint a másik magyar kiadás borítója) 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Nagyon hamar megszerettem ezt a könyvet, már az első oldalakon beszippantott és annyira kíváncsivá tett, hogy alig tudtam letenni ezt a könyvet. Evelyn Hugo, a híres és közkedvelt hollywoodi filmsztár felkéri Monique Grant-et, a Vivant magazin egyik munkatársát, hogy írja meg az életrajzát mindenféle hazugság és ferdítés nélkül. A különös az egészben az, hogy Monique-nek semmi köze Evelynhez, élőben még sosem találkoztak és sosem beszéltek. Mégis őt kéri fel arra, hogy az elmondása alapján írja meg a teljes életrajzát. Bár Monique-nek hazudnia kell a munkahelyén, mégis elvállalja ezt, hisz ki ne akarná hallani Evelyn Hugo teljes életét - Evelyn szájából?

Csakhogy rá kell jönnie: ez a sztárélet mégsem olyan volt, mint amilyet az egész emberiség látott és hitt.

,,Évekbe telt, mire rájöttem, hogy az élet nem lesz könnyebb attól, hogy jobban csillog."
E v e l y n   H u g o

(saját kép)

Monique hamarosan sejteni kezdi, hogy valahogy mégis összefonódik kettejük élete, azonban egyelőre még nem tudja, milyen módon. Azt hamar megtudja, hogy a színésznő élete nem csupa csillogás volt, hanem tele volt botrányokkal, hazugságokkal és filmen kívüli színjátékokkal.

Evelyn Hugo hétszer ment férjhez, hét különböző férfihoz. Azonban egész élete során csak egyetlen egyszer volt igazán szerelmes. És a valóság egészen megdöbbentő.

Miért titkolózott ennyit Evelyn? Miért pont 79 évesen döntött úgy, hogy elmondja az igazat? És miért pont Monique-t választotta ki erre a feladatra? Mi volt az a botrány, ami még Monique jelenére is kihatással van?

,,Van valami, amit mindenkinek tudnia kell a sztárokról. Szeretjük azt hallani, hogy csodálnak bennünket, és azt akarjuk, hogy ezt egyfolytában ismételgessék. De az igazság az, hogy a dicséret olyan, mint a kábítószer. Minél többet kapsz, annál több kell, hogy egyensúlyban légy."
E v e l y n   H u g o

Teljesen őszinte leszek, tőlem 4,5 csillagot🌟 kap ez a könyv. Azt gondoltam, evidens lesz az 5 csillag, de végül nem így volt. A végső csavaron nem lepődtem meg igazán, hiszen ezt már valahogy korábban is sejtettem. Elég magasra tette a hype a lécet ennél a könyvnél, és szerintem nagyjából meg is ütötte ezt a szintet. Egyedül az utolsó 50 oldalt éreztem kicsit laposabbnak, számomra ez már nem volt annyira érdekes és megdöbbentő. Viszont összességében meg tényleg azt kaptam, amit szerettem volna. Egy hírnévre és hatalomra vágyó filmsztár életét olvashattam el, ami mögött azonban sokkal, de sokkal több van, mint amennyit egy kívülálló ember sejthet...

KÖSZÖNÖM szépen a példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése