2023/09/17

Elissa Sussman: Mókás, hogy kérdezed

A héten volt szerencsém elolvasni Elissa Sussman első magyarul megjelent regényét. Írás, filmek, interjúk, színészek, romantika, második esély és egy aranyos kutyus? Ide vele!

Nagyon köszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak!

RENDELD MEG ITT!

FÜLSZÖVEG

Chani Horowitz, a huszonéves írópalánta élete valahogy megrekedt. Miközben volt évfolyamtársai a „művészképzőről” színvonalas könyvekkel foglalkozhatnak, neki csupán amolyan felszínes feladatok jutnak. Ám egyszer csak megbízzák azzal, hogy készítsen portrét Gabe Parkerről, a filmsztárról, aki nem más, mint az ő egyes számú imádottja a hírességek közül, egyben a legújabb James Bond alakítója.

Chaninek nincs is más vágya, mint megőrizni a hidegvérét, és jól megoldani a feladatot. Ám ami közte és Gabe között történik, az nem várt módon és alaposan felforgatja az életét: az interjú egy szédületes hétvégébe torkollik, ami lázba hozza a bulvárlapokat, és Chani sokkal közelebb kerül Gabe-hez, mint ahogy azt eredetileg tervezte…

Tíz évvel később, egy brutális válás és jókora adag terápia után Chani ismét Los Angelesben jár, most már sikeres íróként, aki a megvalósult álmait éli. Ám hiába reklámozhatja legújabb esszégyűjteményét vagy online kiadványait, valahogy mindig szóba jön az a bizonyos portré, és felmerül Gabe neve. Ezért aztán Chani PR-csapata felveti, mi lenne, ha újból találkoznának? Chani először nemet akar mondani, szeretne úgy tenni, mintha már rég elfelejtette volna az együtt töltött időt. De az igazság az, hogy valójában nagyon is tudni szeretné, hogy az a bizonyos hétvége vajon ugyanolyan felejthetetlen volt-e Gabe-nek, mint neki… Úgyhogy beleegyezik.


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Tudom, hogy szinte minden könyvnél ezt mondom, de nagyon tetszik. 😄 Nincsenek rajta "igazi" emberek (ami csak lehúzná a borítót, mert úgysem úgy képzelem el őket), jól van összerakva és helyet kap rajta Gabe kutyája is!!! 5/5, mi mást adnék rá? Már a fülszöveg elolvasása előtt lehet tudni, hogy nem lehet rossza  könyv.

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
A könyv főszereplője Chani, a megrekedt írópalánta, akire folyton csak a felszínes feladatokat bízzák.
Egészen addig, amíg fel nem kérik arra, hogy készítsen egy interjút Gabe Parkerrel, a híres filmsztárral. Ez nem csak azért óriási lehetőség, mert így végre fellendülhet Chani karrierje, de azért is, mert Gabe az ő legnagyobb kedvenc színésze. (Illetve a legújabb James Bond film -nem igazán kedvelt- főszereplője.) Nyilván elvállalja a feladatot, azt azonban akkor még nem tudja, hogy ennek a "kis" interjúnak mennyi kihatása lesz a jövőjére nézve...

Profi munkát szeretne végezni, de a beszélgetésüknek végül nem lesz vége néhány óra elteltével. Egy olyan hétvégébe torkollik, ami még 10 év elteltével is lázba hozza az újságírókat. Chani és Gabe sokkal közelebb kerülnek egymáshoz, mint kellene, azonban rajtuk kívül senki nem tudja a teljes igazságot: hogy mi zajlott le PONTOSAN kettejük között azon a hétvégén...

(saját kép)

Tíz évvel később Chanit és Gabe-et újra összehozza a sors. Az elmúlt években mindkét szereplő élete gyökeresen megváltozott, sok jó és rossz dolog is érte őket.

És most meg kell ismételniük az interjút. Chani rettenetesen kíváncsi arra, vajon Gabe is ugyanúgy érez-e azzal a tíz évvel ezelőtti hétvégével kapcsolatban, mint ő. És végre az igazság is felszínre kerül.

***

A könyvben mindkét idősík történéseit megismerhetjük, szépen és logikusan voltak felépítve az "Akkor" és a "Most" részek, mindig pont jókor jött a váltás.

Szeretem a second chance (második esély) romantikus  könyveket, ez itt sem volt másképp. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogyan fog Chani és Gabe ismét közel kerülni egymáshoz és hogyan fogják tisztázni a múltbéli félreértéseiket.

Érdekesnek találtam az alapkoncepciót is, mert van benne egyediség, és nem 100%-ban olyan, amit már egy csomó másik könyvben lehetett olvasni.

Az egyetlen ok, amiért 4 csillagot kap ez a könyv: Gabe Parker.😬 Számomra semmi vonzó nem volt benne, és nem mondanám tipikus könyvbéli álompasinak sem. (Nem tudom, mennyire vagyok ezzel egyedül)
Mindenesetre ő tényleg nem az a "görög isten" férfi főszereplő számomra, majdhogynem végig teljesen érdektelen voltam iránta.
Ettől függetlenül azonban szuper, gyorsan elolvasható romantikus könyv, ami remek kikapcsolódást nyújtott nekem minden nap az egyetem után.

,,Amikor arra fókuszálsz, hogy folyamatosan etess valamit, amit soha nem lehet jóllakatni, közben könnyen elmulaszthatod azt, amire igazából éhezel."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése