2023/09/06

Sarah Hogle: Megérdemlitek egymást

Szerelmesekből ellenségek, majd valódi szerelmesek?!
Egy könyv, ami végre egy kicsit más volt, mint a többi, mostanában olvasott romkom! Hálásan köszönöm a példányt a Kossuth Kiadónak!


FÜLSZÖVEG:
Naomi Westfieldnek tökéletes vőlegénye van: Nicholas Rose tartja neki az ajtókat, megjegyzi az éttermi rendeléseit, ráadásul olyan előkelő családból származik, amilyenbe bármelyik menyasszony szívesen bekerülne. Sohasem veszekednek, és éppen a három hónap múlva esedékes fényűző esküvőjükre készülnek. Naominak azonban rettenetesen és totálisan elege van a férfiból…

Naomi ki akar szállni, de van egy bökkenő: amelyik fél felbontja az eljegyzést, annak kell állnia a vissza nem térítendő esküvői költségeket. Amikor Naomi rájön, hogy Nicholas is csak színleli az elégedettséget, harcba szállnak egymással csínytevések, szabotázsok és teljes érzelmi hadviselés formájában.
Ám ahogy egyre közeleg a visszaszámlálás az esküvőig – ami vagy megvalósul, vagy nem –, Naomi azon kapja magát, hogy az elszántsága meginog. Mert most, hogy már nincs vesztenivalójuk, végre önmaguk lehetnek, és jól érzik magukat azzal, akire a legkevésbé számítanának: egymással.

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL: 
Sosem fogom ezt a stílust megunni, nekem minden ilyen könyv felkelti az érdeklődésemet. Imádom, hogy "igazi" ember nem szerepel rajta, tetszik, hogy ilyen egyszerű, letisztult, de mégis illik a könyvhöz és figyelemfelkeltő. 5/5*

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Még nincsenek együtt két éve, de utálják egymást, ráadásul már nem csak párok, de jegyesek is. Kellemetlen, nem igaz? 
Sajnos ebben a szituációban van Naomi és Nicholas. És aki besokall és bontja az eljegyzést, az állja a (meg nem történt) esküvő összes költségét... így nyilván együtt maradnak, de szétszedik egymást teljesen.
Amikor mindketten rájönnek arra, hogy a másik csak színlelte a szerelmet és elégedettséget, harcba szállnak egymással: szívatások, szabotázsok, egymás fejéhez vágott sértések.
Azonban hamarosan rájönnek, hogy jól is érezhetik magukat egymás társaságában, amikor önmagukat adják... lehetnek ilyen ellenségeskedés után újra szerelmesek?

(saját kép)

Tudjátok, mit szerettem ebben a könyvben igazán? Hogy más, mint a többi romantikus / romkom történet. Gondolatébresztő és életszagú. Hiszen fontos tudni, hogy a rózsaszín köd egyszer felszáll, és amikor már együtt éltek, minden napot együtt töltötök, akkor hamar szürkévé válhatnak a hétköznapok. A szerelem el tudja veszíteni a csillogó varázsát, és sokan itt fel is adják az egészet.
Bár a szereplők sokszor viselkedtek gyerekesen (Nicholasnak pláne voltak olyan húzásai, amit a könyv végéig nem tudtam hova tenni...), mégis sokat adott nekem ez a könyv. Értékelni kell az apróságokat is minden nap, nem szabad, hogy a rossz elhatalmasodjon a jó felett. Sajnos a kommunikáció hiánya erősen megmutatkozott Naomi és Nicholas között, sok minden máshogy történt volna, ha képesek érett módon beszélni egymással, megérteni a másikat, a másik döntéseit. (Szerencsére a könyv vége felé ezt orvosolták.)

Szerettem a könyv hangulatát, a faházat, a Roncstelepet, és a mellékszereplők is egészen kedvelhetőek voltak, bár nem szerepeltek olyan sokat. Összességében megkapja tőlem az 5 csillagot, szerethető volt, egyedi és nem mellesleg nagyon vicces is! Egy hosszú, fárasztó nap után üde színfolt ez a könyv. 

,,A nappali olyan hely, ahol az ember egy kényelmes karosszékben szeretne
pihenni, a lábai előtt félkörben heverésző unokákkal, miközben régi történeteket
olvas nekik távoli tájakról."

 ,,- Csak azt akarom, hogy fontos legyek neked. - (..) - Azt akarom, hogy figyelj rám! Azt akarom, hogy törődj a nyavalyás érzéseimmel!"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése