2023/08/20

Ali Hazelwood: Utálom, hogy szeretlek

Ez a könyv volt nekem a harmadik az írónőtől, nagyon kíváncsi voltam már rá. Az Eszméletlen szerelmet ugyan nem körözte le, de szuper kikapcsolódást nyújtott ez a három novella.

Köszönöm szépen a példányt a Maxim Kiadónak!

RENDELD MEG ITT!


FÜLSZÖVEG

Mara, ​Sadie és Hannah elsősorban barátnők és főleg kutatók. Bár tudományterületük a világ más-más szegletébe szólítja őket, mindhárman egyetértenek az egyetemes igazsággal: az ellentétek vonzzák, a riválisok pedig tűzbe hozzák egymást…

Egy FEDÉL ALATT
Környezetmérnökként Mara mindent tud az ökoszisztémák érzékeny egyensúlyáról: egyensúlyra van hozzájuk szükség. És hogy senki ne nyúljon a termosztáthoz. És senki ne lopja el a másik kajáját. Valamint más szabályokra is, amikről Liamnek, a lakótársának és egyben alávaló, nagy olajcégnél dolgozó jogásznak fogalma sincs.

Két EMELET KÖZÖTT
Mérnökként logikusan gondolkodva Sadie tudja, hogy elvileg hidakat kellene építenie. Viszont a STEM tudományos világában dolgozó nőként azt is tudja, hogy a körülmények változhatnak, és amikor az ember órákra bent ragad egy parányi New York-i liftben azzal a férfival, aki összetörte a szívét, joga van porig égetni azt az izmos, szőke hidat.

FagyPONT ALATT
Ian sok minden Hannah számára: gonosztevő, aki megpróbálta megvétózni az expedícióját, és tönkretenni a karrierjét; istenien szörnyű álmainak főszereplője… de hős sosem volt. Fagyos szíve azonban felolvad, amikor sebesülten és elhagyatottan fekszik az Északi-sark egyik távoli kutatóállomásán, és csak régi riválisa hajlandó elindulni a veszélyes mentőakcióra.

💕💕💕

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Szokásos Ali Hazelwood - stílus, én imádom. 5/5*

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNET(EK)RŐL:
Nyilvánvalóan tudjátok, hogy ez a könyv 3 novellát foglal magába. A borító elején is a hat főszereplőnk látható, a három jó barátnő és a párjaik. Mielőtt belekezdtem a könyvbe, olvastam róla hideget-meleget egyaránt. Valakinek az első novella jött be, valakinek pont az nem, valaki mindet szerette, mások pedig egyiket sem. Nagyon szerettem volna már én is valamelyik "csapatba" tartozni, így izgatottan vettem kézbe a könyvet.

Mindhárom kis történet különböző alapkoncepcióra épül. Az első novella Mara és Liam kapcsolatát mutatja be. Amikor Mara beköltözik leendő otthonába, akkor döbben rá, hogy bizony nem egyedül, hanem a bunkó és kiállhatatlan Liam-mel fog együtt élni. Enemies to lovers történet, nekem ez lett a KEDVENCEM a három közül. Elcsépelt alapszituációnak tűnik ez a "lakótársakból szerelmesek", de mégis a szívemhez nőtt a sztori és a szereplők is. 
5/5

A második novella Sadie-ről és Erikről szól. Ez egy grumpy x sunshine történet, ahol főszereplőink kénytelenek elviselni egymás társaságát egy jó darabig beszorulva egy liftbe, ami váratlanul állt meg. Nem ott ismerték meg egymást, már előtte is találkoztak néhányszor és sok dolog történt közöttük... de Erik összetörte a lány szívét, így Sadie utálja őt és egy percet sem szeretne vele tölteni.
Ez a történet is nagyon tetszett, de nem volt jobb, mint az első. A kettejük közötti kapcsolat nem jött át annyira, mint Liam-éknél.
5/4,5

A harmadik és egyben utolsó novella tetszett sajnos a legkevésbé. Ezt nagyon sokan "istenítették" pedig, hogy ez lesz a legjobb, de nekem valamiért nem jött be se a cselekmény, se a két főszereplő, azaz Hannah és Ian.
Hannah  úgy tekint Ian-re, mint egy gonosztevőre, aki megpróbálta őt megakadályozni céljai elérésében. Azonban a lánynak hamarosan borzasztóan szüksége lesz valakinek a segítségére, és nem érdekli, hogy Ian az, aki segít neki. Sérülten és teljesen egyedül fekszik egy kutatóállomáson az Északi-sarkon és azt hiszi, senki nem menti meg. De aztán megérkezik Ian, a régi ismerős a NASA-tól...aki sosem volt Hannah szíve csücske.
Sajnos ez a kapcsolat még kevésbé jött át, mint az előző kettő, és szerintem ez volt a legunalmasabb a három novella közül.
5/3,5

(saját kép)

Szóval összességében kellemes olvasásélményt nyújtott ez a könyv, de nem mindhárom történet nyerte el maradéktalanul a tetszésemet.

Azonban ha te is szeretted az írónő előző könyveit, ne hagyd ki ezt sem, egy gyors kikapcsolódásnak tökéletes!

A HÁROM NOVELLA EGYBEN: 5/4 csillag


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése