2020/03/01

R.S. Grey - Testcsel (értékelés)

Sziasztok, molyok! Sok idő után, de végre itt is van a legújabb bejegyzésem! És most tervezem aktiválni magam blogon is, mert hihetetlen mennyiségű remek könyvet olvastam el mostanában. :)
Na de hogy mivel is térek vissza? R.S. Grey Testcsel című könyvét hoztam ma el nektek. Ezt a könyvet a Könyvmolyképző Kiadó adta ki, és a Rubinpöttyös besorolásba tartozik. Ebből rögtön ki is derül, hogy egy szuper kis romantikus regénnyel van dolgunk. De még milyen szuperrel! Ilyenkor sajnálom, hogy ez nekem nincs meg fizikai példányban, csak PDF-ben. Na mindegy.

A könyv fülszövege:Az ​olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.
*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.
Véleményem a könyvről, borítóról, szereplőkről: A borító szerintem nagyon jól átadja a könyv hangulatát, igazán romantikus, nekem nagyon tetszik. Olyan igazi  rubinpöttyös hangulata van. :) 
A történet is teljes mértékben elnyerte a tetszésemet. Adott egy lány, Kinsley, akinek célja az olimpia. Kinsley egy rettenetesen szorgalmas lány, hihetetlenül sokat edz azért, hogy elérje ezt a célját. De hát azért elég simán menne neki minden, ha... Hát igen. Találkozik Liam-mel. Akit ignorálnia kellene. Akihez nem szabadna vonzódnia. Aki iránt nem kéne érzéseket táplálnia. 
Kinsley legjobb barátnője, Becca is fontos szerepet kap a könyvben. Igazán vicces, szerethető karakter volt, aki feldobta a könyv lapjait egy-egy jó poénnal. :) Kinsleyt nagyon bírtam, humoros volt, ésszerű gondolatai voltak (bár néha megingott Liam közelében, de ez megbocsátható) és az, hogy ennyit sportol, az igazán motiváló. Liam pedig... Ő csak Liam. Egyszerűen imádtam. A megszólalásait, a viselkedését, a gondolkodásmódját, a sport iránti szeretetét. Új könyves álompasi! :)
Viszont Tara... Hihetetlen. Ilyen bunkó, önfejű, gonosz, undorító karakterrel is már régen találkoztam. Gyűlöltem a stílusát és az egész karakterét. (Mint ahogyan Josh-ét is. Jézusom, milyen döntés volt ez anno Kinsley részéről?)
A történet pedig ahogy ment előre, úgy lett egyre jobb: izgalmas volt, végig kíváncsi voltam a történésekre és arra, hogy hogyan alakul Kinsley és Liam kapcsolata. Tetszett, hogy jelen volt benne egy kis "hírnév" is, tök valósághű volt így a könyv. 
Nem volt benne sok veszekedés, balhé, félreértés, inkább csak úgy klisésen haladt előre a könyv, de ezzel semmi bajom nem volt. A vége pedig...nagyon nagyon tetszett! Nagyon örültem Penn-nek is, őt is megkedveltem. Szuperül lett lezárva, semmi plusz nem kellett volna már bele. Mindenkinek nagyon ajánlom, aki nem vágyik semmi komolyra és nehézre, csak egy kis kikapcsolódásra és egy remekül megírt szerelmi szálra. Mindenképpen kézbe veszem majd szerző másik könyvét is, arról is sok jót hallottam már. :)

Értékelés: 5/5* - tényleg nagyon jó könyv, bár sajnos molyon elég alacsony a csillagozása. :/

Szép napot mindenkinek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése