2020/03/02

Leiner Laura-Mindig Karácsony (értékelés)

Sziasztok! :) Igaz, hogy Leiner Laura Mindig Karácsony című könyvét még a megjelenéskor, decemberben olvastam, de úgy döntöttem, hogy ma erről hozok egy értékelést nektek.

Kiadó: L&L Kiadó
Oldalak száma: 516
Fülszövege: Karácsony. Káprázatos fények az utcákon, készülődés az ünnepekre, tolongó emberek a plázákban.
A bevásárlóközpont karácsonyi forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy prank videónak köszönhetően 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet.
A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor. 



Véleményem a könyvről, borítóról, szereplőkről: Nem fogok kertelni, nekem ez a borító nem tetszik. Szerintem szörnyen összecsapott lett, olyan semmitmondó és egyszerű. A Karácsonyi hangulatot szerintem jobban át lehetett volna adni, ha nem ez a sötét háttér lenne pár kis arany dísszel. Elég komor. (Bár ez lehet, hogy csak az én véleményem)
Maga a könyv egyébként tetszett. Igaz, hogy nem lett kedvenc Laurától (A Szent Johanna Gimit soha semmi nem fogja lekörözni nálam :D ), de ettől függetlenül jó kis történetek voltak benne. Három lány karácsonyi kalandjait és történetét ismerhetjük meg három különböző szemszögből: Annáéból. Lucáéból és Bogiéból. Természetesen Laurához híven ebben a kötetben is megjelenik a romantikus szál.
Személy szerint nekem Luca története volt a legizgalmasabb, azzal végeztem leghamarabb, azt szerettem leginkább olvasni. Ezenkívül nagyon szerettem Bogit is, de ott kevesebb volt az izgalom. Anna történetét találtam a legkevésbé érdekesnek, ott Soma dobta fel nagyon a történetet.
Tehát szépen sorjában.
Anna egy moziban dolgozik egy plázában munkatársával, Somával. Ő az anyukájával ünnepli a Karácsonyt, mert a szülei elváltak és az apukája az új családjával tölti ezt az időszakot. Egy napon megismeri a moziban Patrikot, a szingli fiút is...
Luca a családjával egy szállodában tölti a karácsonyt sok-sok izgalommal. Ami nekem személy szerint a legjobban tetszett ebben a sztoriban, az az volt, ahogy Laura a testvéri kapcsolatot megjelenítette. Hogy egy hatalmas összeveszésből hogyan válhatnak újra jó tesókká, akik mindig mindenben egymás mellett vannak. Na meg Gyula! Hát jézusom, az az ember...Néhány beszólásán nagyon nevettem. :D Természetesen Luca is megismer valakit, de ő telefonon keresztül kezd beszélgetni vele.
Bogi otthon ünnepel, de mindenekelőtt megismerjük legjobb barátnőjét, Sacit. Nekem ő egy nagyon szimpatikus karakter volt, nagyon szoros barátságban állt Bogival.
Igazi barátnő volt. :)
Bogi találkozik régi szomszédjával, egy fiúval is, aki hazautazott az ünnepekre...
Nekem ebben az tetszett nagyon, hogy a család van a középpontban. (és az, hogy Saci is velük töltheti ezt az ünnepet)
Az igaz, hogy a kedvencem Luca története volt, de karakterileg leginkább Bogit tudtam megkedvelni a lányok közül.
Nem voltak olyan hosszú történetek, de én élveztem őket olvasni és szívből ajánlom mindenkinek ezt a könyvet!:) (Bár szerintem Karácsonykor a legjobb olvasni, mert hát ugye karácsonyi hangulatú, témájú könyvről beszélünk.)



Értékelésem: 5/4.5 - Szívem szerint ötöt adnék, de mivel Laura többi könyve nekem ezt túlszárnyalta, ezért lesz ez most csak 4.5 csillag.

Szép estét kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése