2023/12/28

Brianna Bourne: 41 ​nap, 9 óra, 42 perc

Nem véletlen ezzel a Molyos képpel kezdem ezt a bejegyzést. És az a 100% sem véletlen a könyv címe mellett. Ez a könyv az idei évem egyik legjobb, legmeghatóbb olvasmánya volt, amit mindig mindenkinek meleg szívvel fogok ajánlani. És tényleg 100%-ot érdemel.❤
Szerintem sokat elmond, ha azt mondom, reggel elkezdtem, néhány órával később pedig be is fejeztem. És a könyvmásnaposság természetesen nem maradt el egy ilyen történet után...

Köszönöm a példányt a Kolibri Kiadónak!

FÜLSZÖVEG

A ​féléletidőt egy apró, de jól felismerhető nyilallás jelzi. Azt jelenti, eljutottál életed feléhez, és onnantól pontosan meghatározható a halálnapod.A tizenhét éves Flint Larsen nyolc éve tudja, mikor fog meghalni.
Bakancslistája nincs.
Utolsó napjaira visszatér a szülővárosába, hogy szülei körében csendben és mogorván várja a halált, ami 41 nap, 9 óra és 42 perc múlva érkezik.
De aztán találkozik September Harringtonnal, a tudós ambíciókat dédelgető lánnyal, aki a Félélet Intézet kutatógyakornoka, és akinek szintén megvannak a maga démonjai. Találkozásuk sorsszerű és csodálatos, épp ezért egyiküknek sem akaródzik igazat mondani. A lány mellett Flint megtanul nevetni, élvezni az életet és a barátok társaságát, megélni az örömöket, amiket mindeddig megtagadott magától.
Amikor kiderül Flint makacsul őrzött titka, megindul a versenyfutás az idővel. September elmélete szerint egy bizonyos kísérleti kezelés talán meghosszabíthatja a fiú életét.
De csak talán…

VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Szépek a színek rajta, tetszik a cím is (ahogy rá van szerkesztve) és szerencsére eléggé letisztult az én ízlésemnek. 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Féléletidő: a pont, amikor elérkezel életed feléhez. Nyilallás a testben, görcs, fájdalom. Gyorsan vége, de abban a pillanatban, hogy megtörténik, tudod: már csak az életed fele van hátra. Lehetsz 4 éves, 15, 40, bármennyi. A féléletidő bármikor elérkezhet, úgy, hogy közben makkegészséges vagy.

Flint 9 évesen érkezett el élete feléhez, még kicsi általános iskolás volt, de már rögtön felfogta, ez mit jelent. Bár akkoriban hosszúnak tűnt neki még kilenc év, 41 nappal a halála előtt már retteg. Tudja, hogy hamarosan mindennek vége, pedig teljesen egészséges. És ez ellen nem tud mit tenni, tudja, hogy hamarosan mindent tönkretesz maga körül.

És aztán megismeri Septembert, a gyönyörű vörös hajú lányt, akinek a féléletidő-kutatás az élete legfontosabb tevékenysége. Arra próbál rájönni nap mint nap, hogyan lehet meghosszabbítani azok életét, akik már elérték a féléletidőt.
September mindent megváltoztat. Flint rájön, hogy érdemes kiélveznie élete utolsó napjait, ha a lánnyal töltheti. Egy gond van: nem meri elmondani neki, hogy kicsit több, mint egy hónap múlva már nem lesz életben... De mi van, ha September még tudna neki segíteni?

(saját kép)

Egyedi, megható történet, ami az elejétől a végéig fogva tartja az embert. Reggel kezdtem, aznap este már be is fejeztem ezt a 410 oldalas csodát. Nem túlzok, ha azt mondom, a végén (és néha közben is) potyogtak a könnyek. Nagyon elgondolkodtató volt ez a könyv, és rengeteg érzelmet kiváltott belőlem. Rengeteg figyelmet érdemelne szerintem, remélem, meg is kapja majd.❤️‍🩹

Flint és September is nagyon közel kerültek a szívemhez, mindkét főszereplőt sikerült megkedvelnem, sajnáltam, hogy ennyire kevés idő jutott nekik együtt. 

Lehet, hogy első ránézésre azt gondolod, ez egy átlagos, nyálas, romantikus történet. Bevallom, nekem sem voltak magasak az elvárásaim, és féltem, hogy csalódni fogok. Nagyon nem így lett, és borzasztóan hálás vagyok azért, hogy volt lehetőségem ezt elolvasni. Ritkán fejezek be kevesebb, mint egy nap alatt egy könyvet.❤ Sokáig eszembe fog még jutni ez a történet, kérdés nélkül megkapja az 5 csillagot!

„Többre vágyom az egyszerű létezésnél. Élni akarok.”




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése