2022/11/26

Baráth Viktória: Bűnösök közt

 Sziasztok! A mai bejegyzésem egy nagyon friss megjelenésről fog szólni, mely nem más, mint Baráth Viki legújabb regénye, a Bűnösök közt! Hihetetlenül lelkesen vettem kézbe a regényt, hisz Viki az egyik kedvenc írónőm és egyszerűen imádom az összes könyvét! Köszönöm a példányt az Álomgyár Kiadónak!

ADATOK
Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ
Oldalak száma: 283
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2022
IDE KATTINTVA MEGRENDELHETED!

FÜLSZÖVEG

Becca, a fiatal FBI-ügynöknő nemrég tette le a terepmunkához szükséges vizsgáját, ezért boldogan várja az első kiküldetését. Ezt azonban folyamatosan elnapolják, mégpedig a lány zűrös múltjára hivatkozva. Becca úgy érzi, nem bíznak benne, ezért úgy dönt, kezébe veszi a sorsát.

Amikor megtudja, hogy az FBI a drogelhárítással dolgozik együtt egy motoros banda ügyén, nyomozásba kezd. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően pedig egy pillanat alatt az események középpontjában találja magát: munkát kap a banda klubházában. Beépül a szervezetbe, hogy belső informátorként segítse tovább a szövetségiek munkáját. Eleinte könnyűnek tekinti az ügyet, de ahogy megismeri a tagokat, egyre jobban bevonódik az életükbe. Főleg akkor, amikor érzelmileg és testileg is közelebb kerül Loganhez, a motoros banda alelnökéhez.

Beccának választania kell, hogy hű marad-e a hivatásához és a régi kapcsolatához, vagy átadja magát az újonnan felszínre törő énjének és az ezzel járó szenvedélynek.


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:

Nem egészen olyan, mint a megszokott Baráth Viki könyvek, azonban ezt is csak szeretni lehet. Teljes mértékben átadja a könyv hangulatát. 5/5

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

Baráth Viki az egyik kedvenc magyar írónőm. Az Igazság trilógia elolvasása után (ami néhány napig tartott csak) eldöntöttem, hogy minden könyvét el fogom olvasni. Az eddig olvasott könyvei egytől egyig letehetetlenek és fordulatosak voltak, így nem volt kérdés, hogy a legújabb regényét, a Bűnösök közt -öt is elolvasom.

Már az első fejezetben beindul a történet. Megismerjük Becca-t, aki az FBI-nál dolgozik és alig várja már, hogy a terepvizsgája után végre izgalmasabb feladatokat is elvégezhessen. Azonban a főnöke valamiért sehogy se szeretne őt ilyen feladatra küldeni, így Becca ezt egy idő után megelégeli. 

Az egyik munkanapján észrevesz az irodában valami furcsaságot és eldönti, jobban utánajár a dolgoknak és annak a sok idegennek, aki megjelent aznap. Rájön, hogy egy titkos motoros bandát szeretne az FBI lebuktatni és tudja, hogy ennek ő is részese szeretne lenni és részese is lesz. A csapat nagyon nehezen fogadja ezt el, azonban végül sikerül kiharcolnia, hogy ott a helye.

Azonban arra Becca sem számít, hogy ezzel tulajdonképpen kockára teszi az életét...

Egy lepukkant kocsmába (ami tulajdonképpen nem is kocsma, hanem a banda fő bázisa ) sikeresen felveszik őt pultosnak, így elég sokmindent lát és hall ott, ami hasznos lehet a csapat számára.

Munka közben azonban közelebb kerül Loganhez, a banda alelnökéhez, megismeri őt, a múltját, a piszkos üzleteit és elkezd kételkedni abban, hogy ő most Logannek segítene inkább, vagy az FBI-nak...

Rájön, hogy a rosszak között is vannak jók és a jók között is vannak rosszak, semmi nem olyan, mint amilyennek korábban gondolta...

(saját kép)

Baráth Viki ezzel a könyvével sem okozott csalódást, sőt. Képes folyamatosan elérni azt, hogy csak egyre jobban és jobban várjam a legújabb megjelenéseit. Tele van fordulatokkal, valójában minden fejezetben történik valami váratlan, amikor csak kapkodja az ember a fejét, hogy tulajdonképpen mi is van most?!

Az egyetlen hibája a könyvnek, hogy nagyon rövid volt és túl hamar a végére értem. :D
De ezt betudom a saját hibámnak, hisz a könyv úgy jó, ahogy van. 

Ha szereted a maffiás könyveket, ahol fő szerepet kap a bűnözés, ami tele van fordulatokkal és még megjelenik benne a szerelmi szál is: ezt neked írták. 

ÉRTÉKELÉSEM: 5/5*

,,Azért érkeztem az életébe, hogy elszámoltassam a bűneit, de most már fel akarom szabadítani alóluk."

,,Nem a gyengék kérnek segítséget, hanem épp ellenkezőleg, a bátrak! Mert ők felismerik, ha valami túlmutat rajtuk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése