2023/11/11

Beth Moran: Let It Snow (Szerelem karácsonyra)

Gyönyörű borító és meseszép éldekorálás. 
Kinézetre azt mondanám, ez a könyv bizony egészen biztosan 5/5, azonban sajnos nem így lett. Voltak hiányosságai, és voltak olyan dolgok, amik rontottak az olvasásélményen. 3,5 csillagot kapott tőlem végül ez a könyv, olvass tovább, ha érdekel a (spoilermentes) véleményem!
Köszönöm szépen a példányt a Kossuth Kiadónak!

RENDELD MEG ITT!
FÜLSZÖVEG

Bea Armstrong, a helyi időjós – miután véget ért hosszú távú kapcsolata – igyekszik kerülni a családját, ezzel együtt elkerülhetetlen „ugye megmondtam” megjegyzéseiket. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart a Charis House-ba, a sherwoodi erdő mélyén megbúvó iskolába, amelyet anyja és apja vezet a régi családi otthonukban. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax – akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki – szintén meghívást kapott.

A megváltás egy utolsó pillanatban kapott meghívó formájában érkezik egy felvételi interjúra, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad… Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony…?

Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta.  Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia…


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Mint ahogy azt az értékelés elején is említettem, a borító és az élfestés is káprázatosra sikerült, az egyik legszebb és leghangulatosabb könyv a polcomon. 5/5*

VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:
Sajnos ez tipikusan az a könyv, amire azt mondom, lehetett volna egy jó száz oldallal rövidebb. 😟
Nagyon jól indul a sztori. Bea Armstrong, a népszerű helyi időjós hazautazik az ünnepekre a családjához. Tudni kell, hogy az Armstrong családnál a Karácsony és azt azt megelőző időszak egy konkrét többnapos programsorozatot jelent. Kirándulás ettől eddig, utána közös filmezés, utána családi vacsora, majd éneklés és végül párbaj, stb... 
Ha ez nem lenne elég megterhelő önmagában, Bea-nek idén még Henryvel is szembe kell néznie, aki nem más, mint az a srác, akivel régen a szülei próbálták összehozni és házasságot reméltek.
Szerencsére azonban hamar kiderül, hogy Bea-nek nem kell végig a családi házban tölteni az ünnepeket, ugyanis meghívást kap Skóciába egy olyan állásinterjúra, ami megváltoztathatja az életét. Neki azonban nincs saját autója, és hatalmas hóvihart jósolnak. Két lehetőség: vagy kihagyja az interjút, elveszítve ezzel a lehetőséget, hogy megkapja álmai állását, VAGY elviszi őt HENRY (!) Skóciába az ő autójával.

Nehéz döntés, de Bea inkább Henry társaságát választja, ezzel pedig megkezdődik egy többórás utazás és egy többnapos kaland a fiú társaságában...

(saját kép)

Teljesen őszinte leszek az egész értékelés során, nem fogok kertelni. Jól indult a könyv, és a hangulata is nagyon tetszett. Elutaztak Skóciába, még ez is elég jó volt, nem kifogásoltam semmit. Sőt, voltak még NAGYON szuper részek is az interjú során, amiket kifejezetten szerettem olvasni. 
A könyv körülbelül 200. oldaláig olyan 4,5 csillagos olvasmányként gondoltam rá. Aztán jött a mélyrepülés.
Nem mondom, hogy a szereplőkkel volt a gond, pedig ők sem voltak tökéletesek, sőt, sokszor unszimpatikusak voltak, és se Bea, se Henry nem került közel hozzám. (Talán Joy nagyi, de nem tudom, ő mennyire számít.)
A cselekmény miatt lett végül ez a könyv csak 3,5 csillag. Nagyon kevés Karácsonyt és karácsonyi hangulatot kaptam. Hóvihar volt, jeges szél és hideg volt, illetve ünnepség, de maga a karácsonyi csoda nem volt úgy átadva, ahogy vártam volna. Sajnos a könyv egy olyan irányba ment el, ami nemcsak hogy mérhetetlenül unalmas volt, de szerintem még felesleges is. Engem legalábbis az egy kicsit sem érdekelt, hogy Bea és a bátyja hogyan próbálják meg megtalálni a nagyapjukat, és emiatt hogyan forgatnak fel MINDENT. (Joy-t nagyon kár volt ennyire belekeverni ebbe a "keressük meg, apa születése előtt éppen kivel kavart a nagyi" történetbe) Ez a szál számomra lehangoló volt. :(
A szerelmi háromszög pedig, ami Bea, Henry és Adam között alakult ki, szintén sokat rontott az olvasásélményen, pedig alapból nem szokott ENNYIRE zavarni. Ez a sok őrlődés, hogy Bea kit válasszon... már nekem fájt néha a fejem a gondolataitól.


ÖSSZEGEZVE Szerintem ne úgy vedd meg ezt a könyvet, hogy ,,na majd ettől karácsonyi hangulatom lesz!"
Egy gyorsan elolvasható romkomnak mondanám inkább, amiben sok minden történik, de egyiknek sincs köze nagyon az ünnepekhez.
Az eleje még egész jó, de könyv második fele szerintem egy kicsit összecsapott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése