2023/11/04

Erin Sterling: Ex Hex

Mi is lenne ennél jobb őszi olvasmány?
Boszorkányok, átkok, szellemek, Halloween, hangulatos kisváros, fahéjas-sós karamellás sütemény, varázslat... Ha egy igazán hangulatos, bekuckózós könyvre vágysz, ez a bejegyzés most neked szól! 

🔮🧹🦇🕸🧙‍♀️🐈‍⬛👻🌙

Köszönöm szépen a példányt a Kossuth Kiadónak!
RENDELD MEG ITT!

FÜLSZÖVEG

Kilenc ​évvel ezelőtt Vivienne Jones úgy gyógyította összetört szívét, mint bármely fiatal boszorkány: vodka, sírós zene, habfürdő… és átok a szörnyű exbarátra. Vivi persze tudta, hogy nem lenne szabad erre használnia a varázserejét, de egy „gyümölcsös széna” illatgyertya igazán nem okozhat nagyobb galibát, mint hogy a pasi frizurája egy-két napig nem engedelmeskedik a fésűnek…
Egészen addig így gondolta, amíg Rhys Penhallow, a város őseinek szívtipró leszármazottja visszatér a Georgia állambeli Graves Glenbe, és jóképűbb, mint valaha.
A látogatás, amelynek célja a város felrázása és a helyi őszi fesztiválon való szereplés, totális katasztrófába torkollik. Rhyst egyik csapás sújtja a másik után, és Vivi rádöbben, hogy az aprócska szerelmi átok mégsem volt olyan ártalmatlan.
Graves Glent hirtelen megtámadják gyilkos hajlamú felhúzható játékok, egy feldühödött szellem és egy beszélő macska, akinek érdekes mondanivalója van számukra. Vivinek és Rhysnek figyelmen kívül kell hagynia a köztük lévő kémiát, hogy együtt dolgozhassanak a város megmentésén, és megtalálják a módját, hogy megtörjék a szakítási átkot, mielőtt túl késő lenne.


VÉLEMÉNYEM A BORÍTÓRÓL:
Kezdem ott, hogy nem csak a borítót érdemes most megemlítenem, de a gyönyörű élfestést is. A kiadó ismét nagyon kitett magáért, ugyanis ennek a könyvnek az éldekorálása is meseszép és NAGYON figyelemfelkeltő. 5/5*-ot kap, gondolkodás nélkül. 



VÉLEMÉNYEM A TÖRTÉNETRŐL:

Az első mondat, amiből egyébként minden folyamat elindul, rögtön nagyon megfogott engem.
Sose keverd a varázslatot vodkával!

Vivienne Jones családjának ez volt a mottója, ennek ellenére a lány mégis összekeveri a kettőt, és ebből szörnyű kalamajka keletkezik. A 19 éves Vivinek összetörték a szívét, ezért is dönt úgy, hogy megátkozza ex-barátját, Rhyst. Unokatestvérével, Gwyn-nel egy gyerekesnek tűnő varázslatot hajtottak végre, hogy Rhys élete végéig átkozott és szerencsétlen legyen, azonban kilenc évvel később kiderült, hogy ez cseppet sem volt gyerekes, sőt, nagyon is valóságos volt.

Rhys Penhallow egy őszi ünnepségsorozat miatt tér vissza Vivi városába, és terve, miszerint pár nap alatt lezavarja ezt az egészet és már utazik is haza, elég hamar meghiúsul. Furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok történnek Rhys-szel és az egész várossal. 

És sajnos az is hamar kiderül, hogy ha Halloween napján éjfélig nem törik meg az átkot, még borzalmasabb dolgok fognak történni...

(saját kép)

Így hát Vivinek és Rhys-nek mindenképpen együtt kell dolgozniuk, ami egyáltalán nem egyszerű, tekintve, hogy milyen viharos volt az a bizonyos szakítás kilenc évvel ezelőtt.

De aztán az érzelmek hirtelen újra fellángolnak, és rá kell jönniük, hogy nem lesz egyszerű távol tartani magukat egymástól. Muszáj lenne az átok megtörésére, a szellem eltávolítására és a város megmentésére koncentrálniuk, de ez egyáltalán nem könnyű, ha közben ennyire sokat gondolnak a másikra...

***

4,5 csillagot kapott tőlem ez a könyv. Nem tartom tökéletesnek, volt benne néhány hiba, és az írásmódot is sokszor kicsit gyerekesnek éreztem, de összességében egy annyira hangulatos, szerethető, varázslatos kis történetet kaptam, hogy nem tudok levonni több csillagot.

Imádtam bekuckózni ezzel a könyvvel, és elképzelni a hangulatos, otthonos helyszíneket. Szerintem az őszi feeling nagyon jól át van adva, viszont nehéz volt elképzelnem azt, hogy a főszereplők közel 30 évesek, mert nekem ezt nehéz párosítani a boszorkánysággal, illetve a sok helyen gyerekes gondolatokkal, párbeszédekkel. Miák, a beszélő macska viszont óriási volt! 🐈‍⬛😀

Kiszámítható volt a történet kimenetele, viszont ez nálam nem csökkentette az olvasásélményt. Lehet, hogy nem voltak egetrengető csavarok benne, és nem esett le az állam minden fejezet végén, viszont az alapkoncepció zseniális, nagyon ötletes, és bátran kijelenthetem, hogy ez minden ősszel kötelező olvasmány lesz mostantól.

🎃👻🍬🦇💀🧡


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése